Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tipsport Liga

Hokejisti Popradu triumfovali na ľade Spišskej Novej Vsi 4:3

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Domáci otvorili skóre v 11. minúte, keď strela Hamráčka skončila za brankárom Vayom.

Spišská Nová Ves 26. januára (TASR) - Hokejisti Popradu triumfovali v šlágri 39. kola Tipos extraligy na ľade Spišskej Novej Vsi 4:3 po predĺžení a v tabuľke sa priblížili lídrovi na rozdiel štyroch bodov. Rozhodujúci gól strelil v 63. minúte Tyler Coulter. "Kamzíci" zvíťazili v piatom zápase za sebou, naopak Spišiaci zaznamenali tretiu prehru v rade.

Domáci otvorili skóre v 11. minúte, keď strela Hamráčka skončila za brankárom Vayom. V ďalšej časti prvej tretiny sa však presadili aj hostia. Najprv si prihrávku Dmowského vrazil Valach do vlastnej siete a o štyri minúty neskôr sa uvoľnil Betke a poslal hostí do vedenia. V druhej časti Záborský spoza bránky zvýšil už na rozdiel dvoch gólov. Domáci využili v 45. minúte presilovú hru a Burgess upravil na 2:3. Spišiaci postupne zvýšili aktivitu a vďaka Archambaultovi vyrovnali. V predĺžení strelu Svitanu tečoval Coulter a zariadil pre Poprad extra bod.



Tipos extraliga – 39. kolo:

HK Spišská Nová Ves – HK Poprad 3:4 pp (1:2, 0:1, 2:0 - 0:1)

Góly: 11. Hamráček (Rapáč), 45. Burgess (Archambault, Hamráček), 54. Archambault (Ališauskas, Melicherčík) – 14. Dmowski (Cardwell, Svitana), 18. Betker (Svitana), 27. Záborský (Kotvan, Brincko), 64. Coulter (Svitana, Betker). Rozhodovali: Hronský, Jobbágy – Pribula, Durmis, vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 4300 divákov.

Spišská Nová Ves: Melicherčík – Merežko, Ališauskas, Valach, Žiak, Björkung, Romaňák, Groch, Vaverčák – Burgess, Nellis, Archambault – Bakoš, Kerbashian, Majdan – Vandas, Frankovič, Hamráček – Rapáč, Bortňák, Danielčák

Poprad: Vay – Cardwell, Betker, Brincko, Kotvan, Turan, D. Brejčák, Česánek – Svitana, Coulter, Dmowski – Calof, Bjalončík, Záborský – Kukuča, Jendek, Peresunko – Belluš, Suchý, Melcher