Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Bača si po zákroku na Martina nezahrá osem zápasov

Martin Bača Foto: TASR/Henrich Mišovič

Dvadsaťštyriročný obranca Nitry Martin Bača fyzicky napadol protihráča Jamesa Martina z Banskej Bystrice v dueli 42. kola Tipsport extraligy.

Bratislava 27. januára (TASR) - Disciplinára komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) potrestala obrancu Martina Baču nepodmienčným zastavením činnosti na 8 súťažných stretnutí od 24. januára. Dôvodom udelenia trestu bol tvrdý zákrok na Jamesa Martina v dueli 42. kola Tipsport extraligy medzi HC'05 Banská Bystrica a HK Nitra.

Dvadsaťštyriročný Bača fyzicky napadol protihráča v 34. minúte spomínaného duelu. Útočník "baranov" sa podľa stanoviska Komisie rozhodcov SZĽH po prekorčuľovaní modrej čiary snažil hrať puk, kým Bača oň nemal záujem a išlo mu len o fyzické napadnutie. Vysoký zadák tímu trénera Antonína Stavjaňu následne trafil Martina do oblasti hlavy a krku, útočníkovi Banskej Bystrice diagnostikovali otras mozgu a podvrtnutie krčnej chrbtice.

Podľa ďalšieho stanoviska KR SZĽH radia pravidlá moderného hokeja takýto zákrok do kategórie nebezpečných, ktoré sa vo väčšine prípadov končia zranením. Bačovi mal byť uložený trest v hre s odobratím registračného preukazu a situáciu mal riešiť príslušný riadiaci orgán. Za spomínaný stret dostal obranca Nitry v dueli 5-minútový trest DKZ.

DK SZĽH udelila Martinovi Bačovi po zhliadnutí jeho zákroku a lekárskej správy zraneného hráča nepodmienečný trest na 8 stretnutí od piatka 24. januára. Dovtedy mal Bača do odvolania zastavenú súťažnú činnosť. Do extraligového kolotoča sa tak bude môcť vrátiť 25. februára v 51. kole.