Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

TIPSORT LIGA: Trenčín vyhral v Nových Zámkoch a postúpil do play off

Michal Novák z Nových Zámkov (vľavo) a Branko Radivojevič z Trenčína v zápase 55. kola hokejovej Tipsport Ligy v hokeji MHC Mikron Nové Zámky - HK Dukla Trenčín 26. februára 2019 v Nových Zámkoch. Foto: TASR Henrich Mišovič

Veľkú príležitosť vyrovnať mal v 47. minúte domáci kapitán Zbořil ale Valent vytiahol vynikajúci zákrok.

Nové Zámky 26. februára (TASR) - Rozhodujúci duel o posledné priame postupové miesto do play off začal vo vysokom tempe, k čomu prispeli oba celky. Dobrým pokusom sa hneď po buly v útočnej tretine prezentoval Nejezchleb, ktorý zakončil z otočky. Valentov betón bol však rýchlejší. V 8. minúte spravil pri rozohrávke chybu domáci Jakúbek, k puku sa dostal Hlinka, no jeho strela z náprahu skončila len na Košarišťanovi. O tri minúty neskôr sa hostia dostali do tlaku, z čoho vyústila Radivojevičova veľká šanca, ktorú však vymazal domáci brankár. Skóre sa menilo už o niekoľko sekúnd neskôr, keď puk pretlačil za Košarišťanov chrbát Sojčík - 0:1. Potvrdil tak výraznú hernú prevahu Dukly v úvodnom dejstve.

Druhú tretinu začali domáci hokejisti o poznanie aktívnejšie. Nebezpečne po ľade pohrozil Jakúbek a rovnako nebezpečne strieľali i Hatala so Šimunom. Kým v prvej tretine režírovali hru hlavne hráči Dukly, v tej druhej prevzali opraty zápasu do rúk Novozámčania. V závere presilovky zakončil opäť Šimun, ale ani on ani Hatala neuspeli. Hostia sa v tejto fáze hry dostávali do zakončenia len sporadicky, domáci však zo svojej hernej i streleckej prevahy vyrovnávajúci gól nevyťažili.

Veľkú príležitosť vyrovnať mal v 47. minúte domáci kapitán Zbořil ale Valent vytiahol vynikajúci zákrok. Rovnako pochodil aj Hruška, ktorý pohotovo dorazil Rogoňovu strelu z uhla. Potvrdilo sa tak známe "nedáš – dostaneš". Na ľavom krídle sa k puku dostal Bartovič a z uhla ho poslal do vzdialenejšieho vinkla - 0:2. Tretí gól mohol krátko na to pridať Mikula, ale Košarišťan si vzdialenejšiu žŕdku postrážil. Päť minút pred koncom sa domáci odhodlali k hre bez brankára, čo potrestal tri minúty pred koncom Krejči.

MHC Nové Zámky - HK Dukla Trenčín 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Góly: 11. Sojčík (Bokroš), 49. Bartovič (Hecl), 57. Krejči. Rozhodovali: Baluška, D. Konc - Orolin, Výleta, vylúčení: 2:2 na 2 minúty, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1652 divákov.

HC Nové Zámky: Košarišťan - Andersons, Kudla, Hain, Zaťko, Ordzovenský, Hatala, Henderson, Novák - Bajtek, Urban, Štrauch - H. Ručkay, Zbořil, Jakúbek - Rogoň, Hruška, Šimun - Ondrušek, Fábry, Nejezchleb

Dukla Trenčín: Valent – Starosta, Rýgl, Krejčí, Cebák, Gula, Bokroš, Bohunický, Hudec – Sojčík, Ölvecký, Radivojevič – Hecl, Sádecký, Bartovič – Švec, Radjenovic, Varga – Hlinka, Dlouhý, Mikula


Milan Jančuška, tréner Nových Zámkov: "Sú vo mne veľké emócie, som veľmi sklamaný a nahnevaný. Na šiestom mieste sme mali veľký náskok, no pokazili sme to niektorými zápasmi s mužstvami, ktoré sú pod nami. Nakoniec nám chýba bod. Paradoxne sme s Trenčínom v sezóne štyrikrát vyhrali, no v rozhodujúcom zápase sme prehrali a sme pod ním a nie sme v šestke. Prvá tretina bola z našej strany slabá, nevyhrávali sme osobné súboje. Od druhej tretiny sme zdvihli hlavu, pridali sme v korčuľovaní, začali sme súboje vyhrávať. Šance, ktoré mal Hruška a Zbořil sa musia premieňať. Ten druhý gól sme nemali dostať a vlastne ani ten prvý. Potom sme už hrali vabank bez brankára. Máme málo bodov, musíme sa pripraviť na zápasy proti Detve."

Ján Pardavý, asistent trénera Trenčína: "Dnes sa hral dôležitý zápas, prirovnal by som to k zápasu play off. Bolo to vidieť aj na tribúnach, oba tábory vytvorili skvelú atmosféru. Bodaj by sa všetky zápasy hrali v takej atmosfére. Zápas mal všetko, boli tam emócie, hralo sa tvrdo. V prvej tretine sme boli my lepším tímom. Dali sme dôležitý prvý gól, od druhej tretiny boli Nové Zámky lepším, aktívnejším tímom, no ustáli sme to. V tretej tretine, mali Nové Zámky dve-tri tutovky. No zachytal Mišo Valent, chalani zblokovali nejaké strely a podarilo sa nám streliť druhý gól. Potom sme si už počkali na ten tretí. Jednoducho, my sme ten zápas zvládli lepšie."