Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tenis

Nemilosrdný žreb: V prvom kole Wimbledonu Cibulková proti Hantuchovej

Dominika Cibulková a Daniela Hantuchová, archívne foto Foto: TASR - Dušan Hein

Čepelová si na úvod zmeria sily s nasadenou trojkou Halepovou.

Wimbledon 26. júna (TASR) - V prvom kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone príde k atraktívnemu slovenskému derby - Daniela Hantuchová nastúpi proti Dominike Cibulkovej. Vo vzájomnej bilancii vedie Hantuchová 4:0, na tráve sa obe hráčky ešte nestretli. Doposiaľ posledný zápas odohrali v roku 2012 na harde v austrálskom Brisbane. Ak jedna zo Sloveniek postúpi do 3. kola, hrozí jej súboj so svetovou i nasadenou jednotkou Američankou Serenou Williamsovou. Cibulková sa tento týždeň v Eastbourne vrátila do súťažného kolotoča po štvormesačnej pauze zavinenej zranením achilovky a postúpila do osemfinále.

Žreb bol nemilosrdný k Jane Čepelovej, ktorá si na úvod zmeria sily s nasadenou trojkou Rumunkou Simonou Halepovou. Vlani s ňou na US Open v New Yorku uhrala iba tri gemy. Anna Karolína Schmiedlová si skríži rakety s Američankou Coco Vandewegheovou. Magdalénu Rybárikovú čaká Talianka Karin Knappová, s ktorou má nepriaznivú bilanciu 0:3. Martin Kližan v dueli dvoch ľavákov vyzve skúseného Španiela Fernanda Verdasca. Súperom Lukáša Lacka v All England Clube bude Američan Steve Johnson. Najvyššie nasadený Srb Novak Djokovič odštartuje cestu za obhajobou titulu duelom proti Nemcovi Philippovi Kohlschreiberovi.

Derby Hantuchová - Cibulková bude mať špecifický náboj pre trénera Mateja Liptáka. Momentálne je osobným koučom Cibulkovej, v minulosti viedol Hantuchovú, navyše je aj kapitánom slovenského fedcupového tímu. "Myslím si, že pre Domču je v prvom rade super správa, že noha je v poriadku a že vydržala prvý ťažký test v Eastbourne. K tomu sa pridáva aj celkom slušná forma a kvalita hry. Domnievam sa, že Domča je dobre pripravená a hladná po zápasoch, ale stále sme vo fáze, kde si nedávame žiadne veľké ambície a očakávania. Berieme to ako ďalší dobrý test po dlhej pauze bez zápasov. Duel proti Daniele bude mať určite trochu iný náboj, lebo sa v ňom stretnú dve veľké mená slovenského ženského tenisu a to priamo vo Wimbledone. My sa na to pripravíme ako na každý iný zápas a Domča sa určite bude snažiť podať čo najlepší výkon," povedal pre TASR Lipták.

Prezidenta Slovenského tenisového zväzu Tibora Macka nepotešilo, že Hantuchová s Cibulková nastúpia v 1. kole proti sebe. "Nemám z toho radosť, na druhej strane tento zápas bude mať osobitnú príchuť. Označil by som ho za netipovateľný. Ťažko robiť dopredu nejaké prognózy. Daniela má práve na tráve šancu dosiahnuť dobrý výsledok, má kvalitný servis a rýchle údery. V uplynulých mesiacoch však nehrala v optimálnej forme. Dominika odohrala po pauze zavinenej zranením iba tri zápasy, čo je relatívne málo. Na turnaji v Eastbourne sa vyjadrila, že zranená noha drží, môže jej však chýbať zápasová prax," povedal pre TASR šéf slovenského tenisu.