Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

US Open: Becker skritizoval Zvereva: Za 18 mesiacov sa nikam neposunul

Nemecká tenisová legenda a trojnásobný wimbledonský šampión Boris Becker. Foto: TASR/AP

Podľa niekdajšieho prvého hráča svetového rebríčka Zverevova hra stagnuje.

New York 3. septembra (TASR) - Bývalý legendárny nemecký tenista Boris Becker podrobil svojho krajana Alexandra Zvereva po vypadnutí v osemfinále dvojhry na US Open ostrej kritike. Šiesty nasadený hráč sa zo záverečného grandslamového turnaja sezóny porúčal po tom, ako prehral s Argentínčanom Diegom Schwartzmanom v štyroch setoch 6:3, 2:6, 4:6 a 3:6.

"Za uplynulých 18 mesiacov sa ako hráč ani trochu nezlepšil. Zápas bol pre mňa príliš jednodimenzionálny, ľahko čitateľný pre súpera," citovala Beckera agentúra DPA. Podľa niekdajšieho prvého hráča svetového rebríčka Zverevova hra stagnuje: "Je motivovaný, usilovný, má vytvorené dobré pracovné prostredie, ale jeho útoky na sieť a pohyby na kurte sa za 18 mesiacov nijako nezlepšili. Sú stále rovnaké. Nikam sa neposunul," uviedol Becker v rozhovore pre Eurosport.

Rebríčkovo najvyššie postavený nemecký tenista mal proti Schwartzmanovi problémy na podaní, nakopil až 17 dvojchýb. "Sedemnásť dvojchýb hovorí za všetko. Druhé podanie je pohľadom do duše tenistu," tvrdí Becker. Zverev komentoval svoje vyradenie pokojným tónom. "Dokázal som vyhrať náročné súboje, hral som stále lepšie a lepšie. Moja hra sa zlepšila. To je to pozitívne, čo si z turnaja odnesiem," vyhlásil 22-ročný tenista.