Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tenis

Roland Garros: Japoncom antuka nevonia, Nišikori ale prepísal históriu

Kei Nishikori Foto: TASR/AP

Kei Nišikori nastúpi v štvrťfinále proti domácemu Tsongovi.

Paríž 1. júna (TASR) - Ázijskí tenisti si s antukou príliš netykajú, Kei Nišikori však na tej parížskej prepísal históriu. Stal sa prvým japonským štvrťfinalistom dvojhry od roku 1933, keď sa medzi elitnú osmičku prebojoval Džiro Satoh. V treťom kole si vlaňajší finalista US Open ani nemusel ťuknúť do loptičky, Nemec Benjamin Becker totiž odstúpil bez boja pre zranenie ramena.

S Rusom Teimurazom Gabašvilim urobil Nišikori v osemfinále krátky proces a dovolil mu uhrať iba deväť gemov. "Pre tenistu je vždy skvelé, keď sa môže nejakým spôsobom zapísať do histórie. Pravdou je, že Ázijčanom a obzvlášť nám Japoncom antuka príliš nevonia. Pred štartom Roland Garros som však na tomto povrchu dosiahol dobré výsledky. Vyhral som turnaj v Barcelone, v Madride som bol v semifinále. Teší ma, že sa mi podarilo splniť primárny cieľ a postúpiť do štvrťfinále, veľa to pre mňa znamená. Dúfam však, že moje parížske dobrodružstvo sa ešte nekončí," povedal pre akreditované médiá Nišikori, ktorý v boji o semifinále nastúpi proti domácemu Jo-Wilfriedovi Tsongovi.

Francúz vyradil v štyroch setoch nasadenú štvorku Čecha Tomáša Berdycha. "S Tsongom sme proti sebe dlhšie nehrali, je to vari už niekoľko rokov. Jo-Wilfried sa vrátil na okruh ATP po pauze zavinenej zranením a na tohtoročnom Roland Garros potvrdzuje svoju silu. Má delový servis i forhend a vždy je veľmi nebezpečným hráčom. Patrí do svetovej Top 10. Teším sa na náš vzájomný duel, fanúšikovia určite zažijú veľa zábavy."