Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Tenis

Tenisti Košec s Parajovou postúpili do semifinále štvorhry na Taiwane

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

V ženskom sedemboji bola po piatich disciplínach Lucia Mokrášová na piatej pozícii so ziskom 4252 bodov.

Taiwan 27. augusta (TASR) - Slovenský tenisový tandem Ivan Košec a Simona Parajová postúpil do semifinále mixu štvorhry na Svetovej letnej univerziáde na Taiwane. Vo štvrťfinále zvíťazil nad ruskou dvojicou Richard Muzajev, Anastasia Pivovarovová 6:3, 5:7, 10:7.

V stolnom tenise nenastúpili na svoj osemfinálový zápas štvorhry Jakub Figeľ a Pavol Mego, ďalej tak išlo kórejské duo Woojin Jang, Jonghoon Lim. Nedarilo sa slovenskému zástupcovi v bedmintone Matejovi Hliničanovi, ktorý prehral s Hoi Kit Tangom z Hongkongu 0:2 na sety.

Šprintérska štafeta Ján Volko, Šimon Bujna, Roman Turčáni a Denis Danáč sa nepredstaví vo finále na 4x100 metrov, v rozbehoch obsadila časom 40,69 sekundy nepostupové trináste miesto. V ženskom sedemboji obsadila Lucia Mokrášová celkové deviate miesto so ziskom 5009 bodov.

V modernej gymnastike je po úvodnom dni štvorboja Slovenka Xénia Kiliánová na šestnástom mieste. Po cvičeniach s obručou a loptou má na konte 27,800 bodu. Súťaž pokračuje ďalšími disciplínami v pondelok. V nedeľu sa uzatvorila aj súťaž golfistov, Michala Brezovského klasifikovali na 36. pozícii, medzi ženami obsadila Natália Hečková 27. miesto.