Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Tenis

Víťazkami ženskej štvorhry po skvelom obrate Hingisová s Mirzaovou

Švajčiarka Martina Hingisová (vľavo) a Indka Sania Mirzaová (vpravo) s trofejami nad hlavou oslavujú víťazstvo v zápase proti ruskému páru Jekaterina Makarovová, Jelena Vesninová vo finále štvorhry žien na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Foto: TASR/AP

Pre víťazky to v treťom sete pritom vôbec nevyzeralo ružovo, prehrávali už 2:5, tromi hrami v rade ale stav vyrovnali a následne prišlo k prerušeniu zápasu pre tmu.

Londýn 12. júla (TASR) - Švajčiarsko-indická dvojica Martina Hingisová, Sania Mirzaová triumfovala vo finále ženskej štvorhry na grandslamovom turnaji Wimbledon. V trojsetovej bitke si za 2:29 h poradili s Ruskami Jekaterinou Makarovovou, Jelenou Vesninovou 5:7, 7:6(4), 7:5.

Pre víťazky to v treťom sete pritom vôbec nevyzeralo ružovo, prehrávali už 2:5, tromi hrami v rade ale stav vyrovnali a následne prišlo k prerušeniu zápasu pre tmu. Napokon sa dohralo po asi 20 minútach pod zatiahnutou strechou a až do konca Hingisová s Mirazaovou dominovali. Pre Švajčiarku so slovenskými koreňmi je to na tomto podujatí tretí titul vo štvorhre - v roku 1996 triumfovala po boku Heleny Sukovej a v 1998 spoločne s Janou Novotnou. Mirzaová odohrala premiérové deblové finále vo Wimbledone.