Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tenis

Wimbledon: S. Williamsová sa stala prvou finalistkou ženskej dvojhry

Wimbledon 6. júla (TASR) - Vo finále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone nastúpi Serena Williamsová proti Angelique Kerberovej. Kým svetová jednotka zdolala v úvodnom štvrtkovom semifinále Jelenu Vesninovú s prehľadom 6:2, 6:0, Kerberová absolvovala dramatickejší súboj s jej staršou sestrou Venus Williamsovou, no po 73 minútach ju napokon zdolala dvakrát 6:4.

Na snímke nemecká tenistka Angelique Kerberová oslavuje postup do finále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone po víťazstve nad Američankou Venus Williamsovou 6:4, 6:4 vo štvrtok 7. júla 2016. Vo finále sa Kerberová stretne s Američankou Serenou Williamsovou. FOTO TASR/AP Foto: TASR AP


Obe finalistky sa tento rok už stretli v súboji o titul na úvodnom grandslame. Australian Open ovládla Kerberová, keď jej Serena Williamsová podľahla v troch setoch 4:6, 6:3, 4:6. Bez ohľadu na výsledok svojho druhého grandslamového finále, premiérového vo Wimbledone, si Nemka udržala post svetovej dvojky. Ak by sa zasa podarilo zvíťaziť najvyššie nasadenej hráčke "pavúka", slávila by siedmy titul na tráve All England Clubu. Vzájomná bilancia duelov s piatimi víťazstvami a dvomi prehrami hovorí v prospech Williamsovej.

Favoritka úvodného semifinále bola od začiatku na kurte lepšia a svojej súperke nedala šancu. Serena Williamsová hrala agresívne a jej údery mali veľkú presnosť. Hneď v úvodnej hre zobrala súperke podanie, keď jej dovolila uhrať iba jeden fiftín. Brejk potvrdila v ďalšom geme a po ňom opäť dokázala Rusku brejknúť. Vesninová, ktorá vo štvrťfinále vyradila Slovenku Dominiku Cibulkovú, sa chytila až za stavu 0:4. Znížila, no skúsená Američanka si situáciu ustrážila a prvý set vyhrala bez problémov 6:2. Ešte jednoznačnejší priebeh mal druhý, v ktorom svoju súperku zmietla z kurtu a udelila jej kanára. Dvadsaťjedennásobná grandslamová víťazka pritom všetky tri gemy pri svojom podaní vyhrala na nulu a deviatykrát postúpila do wimbledonského finále. "Som veľmi šťastná, pretože na dnešok som sa veľmi sústredila. Cítim sa dobre, stále mám dostatok síl aj pokoja. Oveľa viac v porovnaní s minulosťou," zhodnotila svoje semifinálové vystúpenie Serena Williamsová, ktorá má z tohtoročných grandslamových finále bilanciu 0-2.

Kerberová vstúpila do druhého semifinále úspešným brejkom, ktorým sa odrazila za ziskom prvého setu. Do šiestej hry si obe hráčky nedokázali udržať podania, Kerberová však následne sériu prelomila, Williamsovú znovu brejkla a za 37 minút dokráčala úspešne k zisku prvého dejstva. Aj v tom druhom pokračovala v chladnokrvnej hre so skvelým servisom. Nerozhodili ju ani vydreté loptičky súperky, ktorá robila, čo mohla, aby sa udržala v hre o sesterské finále po siedmich rokoch. Po zvládnutom piatom geme pri troch brejkbaloch súperky získala čistou hrou aj ten deviaty, znížila na 4:5, no na výborne hrajúcu Kerberovú nestačila a za 73 minút jej podľahla.

"Je skvelé zdolať Venus v takomto ťažkom stretnutí. So svojou hrou som spokojná, keďže som postúpila do svojho prvého finále vo Wimbledone. Snažila som sa umiestniť každú loptičku, mať dobrý pohyb. Všetko mi vychádzalo a z toho mám skvelý pocit," povedala po stretnutí šťastná Kerberová.



ženy - dvojhra - štvrťfinále:


Serena Williamsová (1-USA) - Jelena Vesninová (Rus.) 6:2, 6:0
Angelique Kerberová (4-Nem.) - Venus Williamsová (8-USA) 6:4, 6:4




ženy - dvojhra - štvrťfinále:
Serena Williamsová (1-USA) - Jelena Vesninová (Rus.) 6:2, 6:0


Na snímke nemecká tenistka Angelique Kerberová oslavuje postup do finále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone po víťazstve nad Američankou Venus Williamsovou 6:4, 6:4 vo štvrtok 7. júla 2016. Vo finále sa Kerberová stretne s Američankou Serenou Williamsovou. FOTO TASR/AP Foto: TASR AP

Favoritka zápasu i celého londýnskeho turnaja Američanka S. Williamsová nastúpi proti Nemke A. Kerberovej.