Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Tenis

Wimbledon: Obhajkyňa Kvitová favorizuje na zisk titulu Serenu

Česká tenistka Petra Kvitová odvracia loptičku krajanke Lucii Šafářovej v semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone 3. júla 2014. Foto: TASR/AP

Svetová jednotka a jej staršia sestra Venus sú jedinými dvomi hráčkami, ktoré za uplynulých 19 rokov dokázali obhájiť wimbledonský titul v ženskom singli.

Londýn 29. júna (TASR) - Úradujúca wimbledonská šampiónka Češka Petra Kvitová sa na treťom grandslame sezóny necíti byť favoritkou. Najväčšie šance na zisk trofeje na tráve All England Clubu pripisuje Američanke Serene Williamsovej. Svetová jednotka a jej staršia sestra Venus sú jedinými dvomi hráčkami, ktoré za uplynulých 19 rokov dokázali obhájiť wimbledonský titul v ženskom singli.

Serena v tejto sezóne triumfovala na Australian Open i na Roland Garros a má stále šancu dosiahnuť tzv. čistý Grand Slam. "Serena je veľkou šampiónkou a pre mňa je najväčšou favoritkou tohtoročného Wimbledonu. Na grandslamovej scéne sa dokáže vždy vyhecovať k výborným výkonom a v dôležitých momentoch zabrať. Uvidíme, či sa jej podarí vyhrať aj tretí grandslamový turnaj roka, no je na dobrej ceste," citovala slová Kvitovej agentúra Reuters.

Svetová dvojka v marci vynechala dva významné hardové turnaje v Indian Wells a v Miami. "Mnohé hráčky si chcú dať v priebehu sezóny pauzu, aby dobili batérie. Ja som sa odhodlala k tomuto kroku, neštartovala som na dvoch významných podujatiach v USA a prospelo mi to. Cítim sa teraz na kurte sviežejšia, tenis ma viac baví, čo je najdôležitejšie," dodala Kvitová, ktorá v utorok odštartuje cestu za obhajobou titulu duelom proti Holanďanke Kiki Bertensovej.