Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Querrey šokujúco ukončil Djokovičovu 30-zápasovú víťaznú sériu

Americký tenista Sam Querrey sa teší po šokujúcej výhre nad obhajcom trofeje a svetovou jednotkou Srbom Novakom Djokovičom v zápase 3. kola mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone 2. júla 2016. Foto: TASR/AP

Zápas v piatok večer prerušili pre dážď.


Wimbledon 2. júla (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič v tomto roku nezaknihuje kalendárny Grand Slam. v 3. kole wimbledonskej dvojhry totiž v pozícii obhajcu titulu a nasadenej jednotky šokujúco prehral s Američanom Samom Querreym 6:7 (6), 1:6, 6:3, 6:7 (5). Zápas v piatok večer prerušili za stavu 0:2 na sety pre dážď.

Querrey, 41. hráč svetového rebríčka ATP, ukončil 30-zápasovú víťaznú sériu Djokoviča na podujatiach veľkej štvorky. "Nole" mal šancu stať sa prvým hráčom od roku 1969, ktorý v jednom roku získa všetky grandslamové tituly, čo sa naposledy podarilo Austrálčanovi Rodovi Laverovi. Tlak však nezvládol. Doplatil na príliš veľké množstvo nevynútených chýb, nepodržalo ho ani podanie.
Obhajca trofeje a svetová jednotka Srb Novak Djokovič gestikuluje v zápase 3. kola mužskej dvojhry proti Američanovi Samovi Querreymu na grandslamovom turnaji vo Wimbledone 2. júla 2016. Djokovič v tomto roku nezaknihuje kalendárny Grand Slam. V 3. kole wimbledonskej dvojhry totiž v pozícii obhajcu titulu šokujúco prehral s Američanom Samom Querreym 6:7 (6), 1:6, 6:3, 6:7 (5).
Foto: TASR/AP

Querrey mal z víťazstva nad Djokovičom obrovskú radosť. "Je to neuveriteľné zdolať svetovú jednotku na najslávnejšom grandslamovom turnaji. Ťažko slovami opísať moje pocity. Dokázal som využiť brejkbaly a v dôležitých momentoch som vytasil z arzenálu kvalitné podania. V tajbrejku štvrtého setu som profitoval z viacerých súperových chýb. Mentálne to bolo veľmi náročné, niekoľkonásobné prerušenia nikomu neprospeli, no zvládol som to," citovala slová Querreyho agentúra dpa.

Djokovič zobral prehru športovo. "Časté prerušenia nerozhodli o mojej prehre, podmienky boli pre oboch rovnaké. Nebol som zdravotne stopercentne fit, no teraz nie je ten správny čas to nejako rozvádzať. Sam odohral fantastický zápas, brutálne dobre servoval. jednoducho ma pretlačil. Vo štvrtom sete som mal šance, viedol som 5:4, nemal som však taký cit pre loptičku, ako v uplynulých zápasoch," povedal Srb.


muži - dvojhra - 3. kolo:
Sam Querrey (USA) - Novak Djokovič (1-Srb.) 7:6 (6), 6:1, 3:6, 7:6 (5)