Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

VIDEO: Djokovič oslávil ďalší titul parádnym tancom so Serenou

Wimbledonskí šampióni, srbský tenista Novak Djokovič (vpravo) a americká tenistka Serena Williamsová tancujú majstrovský tanec počas slávnostného večera po ich víťazstve na grandslame vo Wimbledone 12. júla 2015. Foto: TASR/AP

Dvadsaťosemročný Srb potreboval na zlomenie 17-násobného grandslamového víťaza štyri sety a necelé tri hodiny.

Wimbledon 13. júla (TASR) - Novak Djokovič korunoval svoju tohtoročnú dominanciu ďalšou cennou trofejou. Srbský tenista suverénnym spôsobom obhájil titul na grandslame vo Wimbledone a pred svojím finálovým súperom Rogerom Federerom po nedeli jasne vedie rebríček ATP Entry. Na oslave jeho deviateho titulu z turnajov "veľkej štvorky" nechýbal ani majstrovský tanec s víťazkou ženskej dvojhry Serenou Williamsovou.

Dvadsaťosemročný Srb potreboval na zlomenie 17-násobného grandslamového víťaza štyri sety a necelé tri hodiny. Hoci Švajčiar s ním v prvých dvoch dejstvách ešte dokázal držať krok, v tom treťom začal strácať pôdu pod nohami a v rozhodujúcom mu už Djokovič nedal žiadnu šancu. "Cítim sa dobre, vôbec nie staro. Dúfam, že mám pred sebou ešte veľa úspešných rokov. Budem sa snažiť prekonať vlastné rekordy a uvidím, ako ďaleko sa v takomto vysokom tempe ešte dostanem," povedal po stretnutí 28-ročný Djokovič.



Vo Wimbledone triumfoval Srb už tretíkrát, čím vyrovnal bilanciu svojho trénera Borisa Beckera. Nemec zvíťazil na tráve All England Clubu v rokoch 1985, 1986 a 1989. "Nole" dosiahol na prestížnom podujatí svoj 52. triumf a na konte má už 200 grandslamových víťazstiev. Ani po nedeľňajšom úspechu sa nevyhol svojmu tradičnému rituálu a "ochutnal" londýnsku trávu. "Ubezpečili ma, že to neobsahuje lepok a je úplne organická a prírodná," uviedol rodák z Belehradu.

Oslavu ďalšieho cenného triumfu si vychutnal spoločne so svojím tímom a manželkou Jelenou. Počas slávnostného večera prišiel Djokovič požiadať svoju polovičku, či si môže zatancovať majstrovský tanec s kráľovnou ženského singla Američankou Serenou Williamsovou, ktorá v Open ére vybojovala už svoj 21. grandslamový titul. Následne Djokovič vyzdvihol svoj tím - trénera Beckera, manažéra Eduarda Artalndiho a fyzioterapeuta Miljana Amanoviča. "Som vďačný za tento okamih. Veľmi ma to teší, som hrdý. Veľká vďaka patrí môjmu tímu, fanúšikom a ľuďom, ktorí ma podporujú. Tenis je stále tímovým športom a my všetci sme jeden tím," napísal Djokovič na sociálnej sieti Instragram.

K triumfu mu ihneď po stretnutí zablahoželal aj Federer. Tridsaťtriročný Švajčiar mal na dosah rekordný 18. grandslamový titul, no v nedeľňajšom finále čelil mimoriadne silnému súperovi, ktorého celý turnaj zdobila obrovská mentálna sila. Federer si to uvedomoval a vyzdvihol vzostup kariéry svojho rivala. "Novak nehral skvele len tento zápas, ale hrá tak celé týždne, celý tento i vlaňajší rok a ešte rok predtým. Zaslúži si to," povedal pred zaplneným centrálnym dvorcom Federer a dodal: "Som si istý, že má pred sebou ešte veľa úspešných rokov."