Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Serena Williamsová vyzve vo finále MS WTA Tour Rumunku Halepovú

Americká tenistka Serena Williamsová (vľavo) a dánska tenistka Caroline Wozniacka sa objímajú po prvom semifinále MS WTA Tour v Singapure 25. októbra 2014. Foto: TASR/AP

Serena Williamsová vo finále zaútočí na tretí celkový triumf na MS WTA Tour za sebou.

Singapur 25. októbra (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová zvíťazila v sobotňajšom prvom semifinále MS WTA Tour v Singapure nad Dánkou Carolinou Wozniackou po trojsetovej dráme 2:6, 6:3, 7:6 (6).

Jej finálovou súperkou bude Rumunka Simona Halepová, ktorá ako štvrtá najvyššie nasadená hráčka zdolala turnajovú šestku Agnieszku Radwaňskú z Poľska hladko 6:2, 6:2.

Williamsová mala blízko k prehre, keď Wozniacka za stavu 5:4 v treťom sete podávala na víťazstvo v zápase. Američanka však vyrovnala a neskôr si vynútila tajbrejk. Aj v ňom na začiatku ťahala za kratší koniec, keď prehrávala 2:4, ale napokon premenila tretí mečbal a tešila sa z postupu do finále.

Ten sa však nerodil ľahko, keď Američanka sa opäť pomaly rozbiehala. V prvom sete zahrala až 14 nevynútených chýb a pri súperkinom podaní uhrala len tri fiftíny. Po siedmej hre úvodného dejstva Williamsovej praskli nervy a niekoľkokrát zlostne udrela raketou o zem, za čo si vyslúžila napomenutie od rozhodcu.

Wozniackej, ktorá v základnej skupine vyhrala všetky tri súboje, stačilo na triumf v prvom sete 26 minút. V druhom dejstve sa však karta obrátila. Mladšia zo sestier Williamsových spresnila údery, zrýchlila pohyb a set získala vo svoj prospech v pomere 6:3.

V treťom dejstve si obe tenistky držali svoje podanie prvých osem hier. Wozniacka potom brejkla súperku, ale výhodu následne nedokázala využiť, keď podávala na víťazstvo v zápase. Williamsová vyrovnala na 5:5 a neskôr po 133 minút dlhom súboji triumfovala aj v tajbrejku.

"Dnes to bolo veľmi náročné, Caroline odohrala skvelý zápas. Cítim sa trochu previnilo, pretože ona ako jediná vyhrala v základnej skupine všetky tri stretnutia a ani dnes si nezaslúžila prehrať," uviedla po víťazstve priamo na kurte Williamsová, ktorá vo finále proti Halepovej zaútočí na tretí celkový triumf na MS WTA Tour za sebou.

Už po piatku bolo jasné, že Američanka zakončí rok štvrtýkrát v kariére ako svetová jednotka. Predtým kraľovala rebríčku na konci rokov 2002, 2009 a 2013.

Druhé sobotňajšie semifinále malo oveľa jednoznačnejší priebeh. Halepová nedala Radwaňskej žiadnu šancu a svoju poľskú súperku zmietla z kurtu za 67 minút po výsledky 6:2, 6:2. Rumunka päťkrát získala súperkino podanie, celkovo v súboji zaznamenala až 26 víťazných úderov.

"Som nadšená z toho, že si zahrám vo finále. Môžem smelo povedať, že tu v Singapure hrám najlepší tenis v kariére," uviedla Halepová v rozhovore priamo na kurte. Dvadsaťtriročnej Rumunke ešte pred 18 mesiacmi patrila v rebríčku WTA Tour 64. priečka. Nevysoká tenistka však prešla rapídnym progresom a aktuálne potvrdzuje, že patrí medzi svetovú špičku.

Vo finále sa tak stretne s Williamsovou, ktorú v základnej skupine začiatkom týždňa senzačne zdolala 6:0, 6:2.

MS WTA Tour - semifinále:
Serena Williamsová (1-USA) - Caroline Wozniacka (8-Dán.) 2:6, 6:3, 7:6 (6), Simona Halepová (4-Rum.) - Agnieszka Radwaňská (6-Poľ.) 6:2, 6:2