Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tenis

Ivanovičová je vo šťvrťfinále. Stretne sa so Svitolinovou

Srbská tenistka Ana Ivanovičová (na snímke) postúpila do štvrťfinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros po víťazstve nad Ruskou Jekaterinou Makarovovou 7:5, 3:6, 6:1 v nedeľu 31. mája 2015. Foto: TASR/AP

Svitolinová si v osemfinále poradila s domácou Francúzkou Cornetovou a pre najlepšiu hráčku na okruhu WTA za mesiac apríl je to životný úspech na podujatiach veľkej štvorky.

Paríž 31. mája (TASR) - Ukrajinská tenistka Jelina Svitolinová a Srbka Ana Ivanovičová sa stretnú vo štvrťfinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Svitolinová si v osemfinále na parížskej antuke poradila s domácou Francúzkou Alize Cornetovou v dvoch setoch 6:2, 7:6 (9).

Pre najlepšiu hráčku na okruhu WTA za mesiac apríl je to životný úspech na podujatiach veľkej štvorky. Ivanovičová, šampiónka z roku 2008, zdolala Rusku Jekaterinu Makarovovú v troch setoch 7:5, 3:6, 6:1. Oba zápasy po dvadsiatich minútach prerušili pre dážď.

"Podmienky boli dnes náročné, tri hodiny sa nehralo. Počas prestávky som niečo zjedla a počúvala som hudbu. Spokojná som najmä s tretím setom, v ktorom som hrala naozaj super," povedala pre akreditované média Ivanovičová, ktorej opäť fandil v hľadisku jej priateľ - nemecký futbalový reprezentant Bastian Schweinsteiger.

Na snímke futbalový útočník Bayernu Mníchov Bastian Schweinsteiger povzbudzuje srbskú tenistku Anu Ivanovičovú v osemfinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v zápase s Ruskou Jekaterinou Makarovovou v nedeľu 31. mája 2015.
Foto: TASR

Dva odložené zápasy

Osemfinále dvojhry žien na tenisovom Roland Garros medzi Ruskou Mariou Šarapovovou a Češkou Luciou Šafářovou preložili na pondelok. Vinou dažďa prišlo k posunutiu programu a duel obhajkyne titulu s českou ľaváčkou, ktorý mal byť posledným na dvorci Susanne Lenglenovej, sa v nedeľu neuskutoční. Informovala o tom agentúra Reuters. Španielka Garbine Muguruzová odohrá svoj duel proti Talianke Flavii Pennettovej rovnako v pondelok.

ženy - dvojhra - osemfinále:

Jelina Svitolinová (19-Ukr.) - Alize Cornetová (29-Fr.) 6:2, 7:6 (9), Ana Ivanovičová (7-Srb.) - Jekaterina Makarovová (9-Rus.) 7:5, 3:6, 6:1
.

Ukrajinská tenistka Jelina Svitolinová (na snímke) postúpila do štvrťfinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros po víťazstve nad Francúzkou Alize Cornetovou 6:2, 7:6 (9) v nedeľu 31. mája 2015.
Foto: TASR/AP