Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Hantuchová postúpila do osemfinále štvorhry. Schmiedlová vypadla

Slovenka Daniela Hantuchová Foto: TASR/AP

Osemfinále ženskej štvorhry si zahrá aj veteránka Husárová.

Paríž 30. mája (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová s Austrálčankou Samanthou Stosurovou sa prebojovali už do osemfinálového 3. kola štvorhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. V sobotu si v 2. kole poradili s tretím nasadeným maďarsko-francúzskym párom Timea Babosová, Kristina Mladenovicová v dvoch setoch 7:5 a 6:3. Zápas trval 1:28 h.

Naopak slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová s Belgičankou Ysaline Bonaventurovou neuspeli v 2. kole štvorhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V sobotňajšom súboji druhej "rundy" bol nad ich sily rovnako nenasadený taiwansko-španielsky pár Čchan Chao-čching, Anabel Medinová-Garriguesová, ktorý za 2:07 h zvíťazil v troch setoch 6:3, 5:7 a 6:3.

V osemfinále aj Husárová

Veteránka Janette Husárová s Poľkou Paulou Kaniovou sa prebojovali ešte v piatok tiež do osemfinále štvorhry. V 2. kole deklasovali na parížskej antuke český sesterský pár Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková 6:2, 6:1.

ženy - štvorhra - 2. kolo:

Daniela Hantuchová, Samantha Stosurová (SR/Austr.) - Timea Babosová, Kristina Mladenovicová (3-Maď./Fr.) 7:5, 6:3

Čchan Chao-čching, Anabel Medinová-Garriguesová (Taiw./Šp.) - Ysaline Bonaventurová, Karolína Schmiedlová (Belg./SR) 6:3, 5:7, 6:3

Janette HUSÁROVÁ, Paula Kaniová (SR/Poľ.) - Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (ČR) 6:2, 6:1
.

Janette Husárová
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová odvracia úder Belegičanky Alison van Uytvanckovej v 1. kole ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji French Open v Paríži 26. mája 2015.
Foto: TASR/AP