Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Raonič sa rozhodol predčasne ukončiť sezónu pre zdravotné problémy

Miloš Raonič. Foto: TASR/AP

Dvadsaťšesťročného Kanaďana vyradilo z hry zranenie lýtka, pre ktoré nedohral súboj druhého kola na októbrovom turnaji ATP v Tokiu.

Montreal 18. októbra (TASR) - Kanadský tenista Miloš Raonič sa rozhodol predčasne ukončiť sezónu pre pretrvávajúce zdravotné problémy. Dvadsaťšesťročného Kanaďana vyradilo z hry zranenie lýtka, pre ktoré nedohral súboj druhého kola na októbrovom turnaji ATP v Tokiu.

Na kurty sa pritom vrátil len nedávno, počas leta totiž absolvoval operáciu zápästia. Od grandslamového turnaja vo Wimbledone odohral len päť zápasov. "Bol to náročný a frustrujúci rok. Samozrejme, prial by som si, aby som sa mohol viac sústrediť na tenis a nie na zháňanie pomoci," povedal Raonič po skrečovanom súboji v Tokiu.

Dvanásty hráč svetového rebríčka sa tak neobjaví na turnaji vo Viedni ani na podujatí Masters 1000 v Paríži. Okrem neho už dávnejšie ukončili sezónu aj Srb Novak Djokovič, Brit Andy Murray, Švajčiar Stan Wawrinka, Japonec Kei Nišikori a Luxemburčan Gilles Müller. Informoval portál sport.idnes.cz.