Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Peugeot Slovak Open: Martin s Poláškom postúpili do 2. kola štvorhry

Filip Polášek, archívna snímka. Foto: TASR Dano Veselský

V 1. kole zdolali bielorusko-rakúsky pár Aleksandr Bury, Tristan-Samuel Weissborn 4:6, 6:3 a 10:5 v tzv. supertajbrejku.

Bratislava 6. novembra (TASR) - Slovenskí tenisti Andrej Martin s Filipom Poláškom sa prebojovali do 2. kola štvorhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. V 1. kole zdolali bielorusko-rakúsky pár Aleksandr Bury, Tristan-Samuel Weissborn 4:6, 6:3 a 10:5 v tzv. supertajbrejku.

Štvorhra - 1. kolo:

Andrej MARTIN, Filip POLÁŠEK (SR) - Aleksandr Bury, Tristan-Samuel Weissborn (Biel./Rak.) 4:6, 6:3, 10:5


Slovenský tenista Lukáš Klein vypadol na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open už v 1. kole. Držiteľ voľnej karty podľahol Matthiasovi Bachingerovi z Nemecka v dvoch setoch 4:6 a 6:7 (6). Mladému hráčovi NTC sa nepodarilo vyrovnať výsledok z minulého roka, kedy postúpil do druhého kola, čo je jeho doterajšie maximum.

Víťaz turnaja z roku 2016 Norbert Gombos suverénne zdolal v dueli dvoch držiteľov voľných kariet krajana Tomáša Líšku v dvoch setoch 6:2 a 6:1. V druhom kole sa stretne s Ukrajincom Sergijom Stachovským. "Odohral som dnes veľmi dobrý zápas. Som rád, že sa mi podarilo vyhrať. Tomáša poznám z NTC, obaja tu trénujeme. So Stachovským v ďalšom kole to bude ťažké. Hrali sme spolu dva razy, oba zápasy som vyhral. Zdolal som ho tu v NTC pred dvoma rokmi v semifinále a tento rok na challengeri v Marseille," uviedol Gombos pre oficiálnu stránku podujatia.

Ďalší domáci hráč Filip Horanský prehral vo večernom stretnutí so sedmičkou turnaja Marcosom Baghdatisom z Cypru 3:6 a 4:6. Šiestykrát sa tak rozlúčil s bratislavským turnajom hneď v úvodnom kole. Najlepší výsledok dosiahol v roku 2014, keď sa prebojoval do druhého kola. "Zahrať si proti Baghdatisovi bola veľká skúsenosť, je to predsa bývalý hráč Top 10. Bol to dnes pre mňa ťažký zápas, súper mal skvelý vstup, výborne servoval i returnoval. Myslím si, že práve servis bol dnes rozhodujúci, vo výmenách to už bolo vyrovnanejšie," povedal Horanský pre tennisslovakopen.sk.

Taliansky tenista Lorenzo Sonego sa prebojoval do 2. kola dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. V 1. kole si ako nasadená trojka poradil s krajanom Matteom Donatim hladko 6:3, 6:2.

V stredu po 16.30 h vstúpi do turnaja nasadená jednotka a obhajca titulu Slovák Lukáš Lacko. Jeho súperom bude skúsený Francúz Stephane Robert. Druhé kolo po ňom odohrá domáci Gombos proti Stachovskému.

Dvojhra - 1. kolo:

Marcos Baghdatis (7-Cyp.) - Filip HORANSKÝ (SR) 6:3, 6:4
Norbert GOMBOS (SR) - Tomáš LÍŠKA (SR) 6:2, 6:1
Matthias Bachinger (Nem.) - Lukáš KLEIN (SR) 6:4, 7:6 (6)
Ramkumar Ramanathan (6-India) - Sergio Gutierrez-Ferrol (Šp.) 6:3, 7:5
Sebastian Ofner (Rak.) - Andrea Arnaboldi (Tal.) 6:7 (11), 6:3, 6:4
Lorenzo Sonego (3-Tal.) - Matteo Donati (Tal.) 6:3, 6:2
Lukáš Rosol (ČR) - Johannes Haerteis (Nem.) 6:3, 6:3
Jurij Rodionov (Rak.) - Uladzimir Ignatik (Biel.) 2:6, 7:6 (1), 7:6 (6)
Jegor Gerasimov (Biel.) - Daniel Masur (Nem.) 6:2, 6:2