Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Pláteník po 1. titule Kasatkinovej: Na antuke je ako ryba vo vode

Daria Kasatkinová. Foto: TASR AP

Ruská tenistka by na druhom grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži by mala figurovať medzi nasadenými.

Charleston 10. apríla (TASR) - Ruská tenistka Daria Kasatkinová získala na zelenej antuke v americkom Charlestone prvý titul na okruhu WTA. Zverenka slovenského trénera Vladimíra Pláteníka si vo finále dvojhry poradila s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou hladko 6:3, 6:1 a v pondelok sa opäť vrátila do elitnej svetovej tridsiatky.

Na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži by mala figurovať medzi nasadenými. "Víťazstvo na turnaji je vždy výborný pocit. Toto z Charlestonu je obzvlášť výnimočné. Je to pocit zadosťučinenia a odmeny za celú robotu a aj za to, čo dávame všetci v tíme tenisu," uviedol Pláteník pre stránku www.empire-tennis.academy.com.

Pláteník nebol po turnajoch v Austrálii spokojný s výkonmi svojej zverenky, obaja absolvovali niekoľko tímových mítingov: "Rozhodol som sa niektoré veci zmeniť. Najväčší podiel na tomto úspechu majú teraz kondičný tréner Maroš Molnár a fyzioterapeutka Janka Ďurecová, ktorí s Dariou výborne zapracovali. Boli s ňou dva týždne v Indian Wells. Nastavili sme iný jedálniček, odlišný režim dňa. Veľa odpracovala, zmenila sa príprava na zápasy. Ukázalo sa, že od novembra minulého roka sme nešli správnou cestou a od Austrálie som to zmenil. V uplynulých 5 - 6 týždňoch to išlo správnou cestou - kondičná príprava, profesionalizmus i strava. Čo sa týka hry, trénovania, taktiky, to je trochu ťažšie. Keď to ovplyvní psychika, herná stratégia sa rozloží."

Pláteník dúfa, že Kasatkinová bude pokračovať v dobrých výkonoch aj na antukových turnajoch v Európe. "Cíti sa na antuke ako ryba vo vode. Je to jej povrch. Je tu však veľa ďalších dobrých hráčok. A antukové povrchy sú v Európe dosť rýchle, či v Madride, alebo na Roland Garros. Musíme ďalej pracovať, nesmieme zaspať na vavrínoch. Samozrejme, je to povzbudenie, ale ženský tenis je veľmi vyrovnaný. Nemôžeme teraz zaháľať a myslieť si, že to pôjde všetko samo. Musíme sa držať režimu, ktorý sme nedávno nastolili. Dúfam, že nám antuková sezóna vyjde dobre. Bude na ňu teraz menší tlak z hľadiska obhajoby bodov. Ide len o to, ako sa na to pripravíme a ako Daria dokáže udržať disciplínu," dodal šéftréner trnavskej akadémie.