Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Tenis

V Pekingu triumfoval Murray. U žien sa z titulu tešila Radwaňská

Na snímke britský tenista Andy Murray pózuje s pohárovou trofejou víťaza v dvojhre mužov na turnaji ATP v čínskom Pekingu 9. októbra 2016. Foto: TASR/AP

Radwaňská sa stala prvou hráčkou, ktorá dokázala triumfovať v čínskej metropole dvakrát. Murray nestratil na turnaji ani set.

Peking 9. októbra (TASR) - Britský tenista Andy Murray sa stal víťazom turnaja ATP v Pekingu. Najvyššie nasadený hráč si v nedeľňajšom finále poradil s Bulharom Grigorom Dimitrovom v dvoch setoch 6:4 a 7:6 (2).

Murray vybojoval svoj piaty titul na okruhu v prebiehajúcej sezóne a jubilejný 40. celkovo. V open ére je tak šestnástym tenistom, ktorý sa dostal na túto hranicu. Z aktívnych hráčov je štvrtý - pred ním figurujú v tabuľke Roger Federer (88), Rafael Nadal (69) a Novak Djokovič (66), informovala agentúra APA.

Brit upravil vzájomnú bilanciu s Dimitrovom na 8:3 vo svoj prospech. V čínskej metropole nestratil počas celého týždňa ani set. "Vo finále to bol asi môj najlepší zápas v celom týždni. Napriek chladnému počasiu mi išiel servis, aj ten druhý mal solídnu razanciu a nedal som súperovi možnosť útočiť," uviedol Murray.


U žien titul pre Radwaňskú


Turnaj WTA v Pekingu ovládla poľská tenistka Agnieszka Radwaňská, ktorá v nedeľňajšom finále dvojhry v pozícii nasadenej trojky zvíťazila nad jedenástkou "pavúka" Britkou Johannou Kontovou za 96 minút 6:4, 6:2. Radwaňská sa tak stala prvou hráčkou, ktorá dokázala triumfovať v čínskej metropole dvakrát, prvýkrát sa jej to podarilo v roku 2011.




Poľská tenistka v Pekingu dominovala, keď na turnaji nestratila ani jeden set. Získala svoj jubilejný 20. titul na okruhu WTA, z toho tretí v tomto roku. "V Pekingu som postúpila tretíkrát do finále a vybojovala druhý titul. Je to pre mňa špeciálny moment. Mám za sebou výnimočný týždeň, ktorý nemohol vyvrcholiť lepším spôsobom. Je to jeden z najlepších turnajov, na ktorom sa stretávajú najlepšie hráčky sveta, preto pre mňa tento triumf veľmi veľa znamená," uviedla Radwaňská pre wtatennis.com.

Kontová sa napriek finálovej prehre v pondelok prvýkrát v kariére posunie do top desiatky svetového rebríčka a má šancu kvalifikovať sa na koncoročný šampionát WTA Tour v Singapure. Na ňom bude Radwaňská obhajovať titul vo dvojhre.

dvojhra ženy - finále:

Agnieszka Radwaňská (3-Poľ.) - Johanna Kontová (11-V.Brit.) 6:4, 6:2

dvojhra muži - finále:
Andy Murray (1-V.Brit.) - Grigor Dimitrov (Bul.) 6:4, 7:6 (2)



Poľská tenistka bozkáva trofej po zisku titulu v Pekingu. V čínskej metropole si pripísala tretí tohtoročný titul a dvadsiaty v kariére.
Foto: TASR/AP