Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Tenis

Rafaela Nadala trápi pred vstupom do turnaja v Madride infekcia ucha

Na ilustračnej snímke španielsky tenista Rafael Nadal. Foto: TASR/AP

Španielsky tenista trénuje aj napriek zdravotným problémom, ktoré by nemali ovplyvniť jeho účasť v zápase.

Madrid 8. mája (TASR) - Španielskeho tenistu Rafaela Nadala trápi pred vstupom do turnaja ATP v Madride infekcia ucha. Aj napriek zdravotným problémom zasiahne do druhého kola, kde ho čaká Talian Fabio Fognini.

"Stalo sa to v piatok večer. Zobudil som sa v noci s bolesťou v uchu. Je to pre mňa niečo nové, nič také som predtým nemal. Trápi ma to, lebo cítim všade bolesť. Doktori však vravia, že to nie je nič vážne. Dúfam, že to bude dobré," povedal 30-ročný Španiel.

Nadal trénuje aj napriek zdravotným problémom, ktoré by však nemali ovplyvniť jeho účasť v zápase: "Stále trénujem. Bolo to lepšie, ako deň predtým. Stále ma to však trápi."

Antukový špecialista prežíva zatiaľ skvelú sezónu. Po zraneniach sa Nadal opäť naštartoval k turnajovým triumfom, desiatykrát v kariére zvíťazil v Monte Carle a tiež aj v Barcelone. Na svojom konte už má celkovo 51 titulov z tohto povrchu. "Som šťastný z vydareného úvodu roka, nielen zo začiatku antukovej sezóny. Celkovo to boli veľmi dobré mesiace. Je pre mňa špeciálne hrať opäť doma," citovala agentúra DPA Nadala.