Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Tenis

Muguruzová Blancová po triumfe v Pekingu: Je to skvelý úspech

Španielska tenistka Garbine Muguruzová Blancová pózuje s trofejou po víťazstve nad Švajčiarkou Timeou Bacsinszkou vo finále ženskej dvojhry na turnaji WTA v Pekingu 11. októbra 2015 Foto: TASR/AP

Vo finále dvojhry si ako nasadená päťka poradila s dvanástkou pavúka Švajčiarkou Timeou Bacsinszkou v dvoch setoch.

Peking 11. októbra (TASR) - Španielska tenistka Garbine Muguruzová Blancová sa stala víťazkou prestížneho turnaja WTA v Pekingu. Vo finále dvojhry si ako nasadená päťka poradila s dvanástkou "pavúka" Švajčiarkou Timeou Bacsinszkou v dvoch setoch 7:5, 6:4 a získala doposiaľ najcennejší titul v kariére. V úvodnom dejstve otočila z 2:5.

Wimbledonská finalistka sa na ázijskom turné dostala do skvelej formy. Pred týždňom postúpila v ďalšom čínskom meste Wuchan až do finále, v ktorom pre zranenie skrečovala zápas proti Američanke Venus Williamsovej. Bacsinszká napriek finálovej prehre bude v pondelok prvýkrát v kariére figurovať v najlepšej svetovej desiatke rebríčka WTA.

Španielka mala z triumfu v čínskej metropole obrovskú radosť. "Vyhrať takýto veľký turnaj týždeň po neúspešnom finále vo Wuchane je skvelý úspech. Už sa teším na ďalší ročník podujatia v Pekingu a na to, ako budem môcť obhajovať titul," povedala rodáčka z Venezuely pre akreditované médiá. Muguruzová Blancová sa stala vo veku 22 rokov najmladšou víťazkou turnaja tohto rangu od jesene 2011, keď Češka Petra Kvitová vyhrala ako 21-ročná šampionát WTA Tour v Istanbule. Vo svetovom rebríčku sa posunie na štvrté miesto, čo bude jej nové kariérne maximum.

dvojhra - finále:

Garbine Muguruzová Blancová (5-Šp.) - Timea Bacsinszká (12-Švajč.) 7:5, 6:4