Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Lipták bude slovenským fedcupovým kapitánom aj v roku 2015

Na snímke vľavo slovenská tenistka Dominika Cibulková a kapitán slovenského fedcupového tímu Matej Lipták počas tenisového zápasu proti Nemke Andrei Petkovicovej vo štvrťfinále svetovej skupiny Pohára federácie Slovensko - Nemecko 8. februára 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Vedenie Slovenského tenisového zväzu v sobotu podpísalo s osobným trénerom Dominiky Cibulkovej novú zmluvu.

Bratislava 4. októbra (TASR) - Matej Lipták bude pôsobiť vo funkcii slovenského fedcupového kapitána aj v roku 2015. Vedenie Slovenského tenisového zväzu v sobotu podpísalo s osobným trénerom Dominiky Cibulkovej novú zmluvu.

"S Matejom sme sa dohodli na spolupráci aj na rok 2015. V uplynulom období sme viackrát hovorili na túto tému, dnes sme všetko spečatili podpisom zmluvy. Cieľ je jasný - vyhrať februárový duel v Holandsku, následne uspieť v baráži a vrátiť sa do svetovej skupiny medzi elitnú osmičku," povedal pre TASR generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.

Lipták je fedcupovým kapitánom SR od roku 2009. Na jar sa pod ním rozkývala stolička po tom, ako súhlasil, aby Cibulková v čase barážového zápasu s Kanadou štartovala na turnaji WTA v Kuala Lumpur. Do Quebecu napokon necestovali ani Daniela Hantuchová s Magdalénou Rybárikovou a Slovenky po prehre 1:3 vypadli zo svetovej skupiny. Výkonný výbor STZ však napokon rozhodol, že dá Liptákovi ešte jednu šancu a poveril Mošku rokovať s ním o novom kontrakte.