Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tenis

Gombos, Baghdatis a Južnyj sú ťahákmi challengeru Peugeot Slovak Open

Na snímke Norbert Gombos Foto: TASR/Pavel Neubauer

Diváci neuvidia v akcii Martina Kližana, ktorý predčasne ukončil sezónu ani Alexa Molčana - jednu z mladých nádejí slovenského tenisu.

Bratislava 19. októbra (TASR) - Slovenskí daviscupoví reprezentanti Norbert Gombos, Lukáš Lacko, Jozef Kovalík, Cyperčan Marcos Baghdatis, Rus Michail Južnyj a vlaňajší finalista Rumun Marius Copil budú 4.-12. novembra ťahákmi tenisového turnaja challengerovej série ATP Peugeot Slovak Open (dotácia 125.000 dolárov+H).

V Aegon aréne sa predstaví päť hráčov z aktuálnej svetovej stovky - okrem obhajcu titulu Gombosa, Baghdatisa, a Copila ešte Kazach Michail Kukuškin a Talian Andreas Seppi. "Veľmi ma teší, že sa nám prihlásili kvalitní tenisti, tento ročník bude jeden z najkvalitnejších vôbec. Voľné karty do hlavnej súťaže dostali Slováci Andrej Martin, Lukáš Klein a Patrik Néma. O štvrtej rokujeme s Českým tenisovým zväzom. Do Bratislavy okrem Baghdatisa príde aj Južnyj, obaja sú bývalí hráči prvej desiatky, nebojím sa ich nazvať legendami svetového tenisu," povedal na stredajšej tlačovej konferencii riaditeľ turnaja a generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.

Diváci neuvidia v akcii Martina Kližana, ktorý predčasne ukončil sezónu ani Alexa Molčana - jednu z mladých nádejí slovenského tenisu. "Martin sa chystá na operáciu nosa, pretože má nejaké problémy s prepážkou, ktorá mu spôsobuje ťažkosti pri dýchaní. Alex mal sezónu prerušovanú častými zraneniami a tiež by mal absolvovať operáciu zápästia. Je to škoda, pretože bol jedným z najhorúcejších kandidátov na voľnú kartu," vysvetlil Moška.

Gombos má šancu zvíťaziť po druhý raz. To sa pred ním podarilo iba Lackovi. "Verím, že sa to Norovi podarí. Má dobrú formu, ale aj náročný program v závere sezóny," poznamenal Moška. Vlani sa spoločne okrem medzinárodného šampionátu SR v tenise mužov v bratislavskom NTC konal aj paralelný turnaj žien ITF Slovak Indoor. Ten sa tentokrát pre finančné škrty neuskutoční. Mošku však teší dohoda o ďalšej spolupráci s generálnym partnerom mužského turnaja: "Teší ma, že spoločnosť Peugeot bude podporovať turnaj aj naďalej, nedávno sme podpísali novú trojročnú spoluprácu."