Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Rybáriková nenastúpi proti Švédsku, nahradí ju Kristína Schmiedlová

Na snímke slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková a nehrajúci kapitán Matej Lipták po prehre v prvom sete počas prvej dvojhry druhého hracieho dňa proti domácej Holanďanke Kiki Bertensovej v zápase 1. kola druhej svetovej skupiny Pohára federácie Holansko - Slovensko 8. februára 2015 v holandskom Apeldoorne. Foto: TASR

Dôvodom je výrastok v päte a zapálená šľacha.

Bratislava 15. apríla (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nenastúpi vo víkendovom stretnutí o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie proti Švédsku. Dôvodom je výrastok v päte a zapálená šľacha. Pred stredajším tréningom o tom informoval kapitán slovenského tímu Matej Lipták, ktorý namiesto Rybárikovej povolal mladú Kristínu Schmiedlovú.

Rybáriková začiatkom týždňa absolvovala vyšetrenie u svojho lekára v Nemecku. Dva dni pred žrebom padlo definitívne rozhodnutie, že na duel so Švédkami nebude k dispozícii. Kristína Schmiedlová debutovala vo Fed Cupe začiatkom februára na antuke v Apeldoorne. Za rozhodnutého stavu 3:1 pre domáce Holandsko sa po boku Kristíny Kučovej predstavila v záverečnej štvorhre.