Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tenis

Djokovič deklasoval Berdycha vo finále turnaja ATP v Pekingu

Srbský tenista Novak Djokovič s trofejou za víťazstvo v turnaji. Foto: TASR/AP

Premožiteľ slovenského tenistu Martina Kližana zo semifinále márne hľadal recept na excelentnú hru aktuálneho lídra svetového rebríčka a dokázal uhrať iba dva gemy.


Peking 5. októbra (TASR) - Srb Novak Djokovič suverénnym spôsobom potvrdil pozíciu jednotky na turnaji ATP v Pekingu. V nedeľňajšom finále deklasoval turnajovú trojku Tomáša Berdycha za 67 minút 6:0 a 6:2.

Premožiteľ slovenského tenistu Martina Kližana zo semifinále márne hľadal recept na excelentnú hru aktuálneho lídra svetového rebríčka a dokázal uhrať iba dva gemy. Ten prvý získal až za nepriaznivého stavu 0:6, 0:5 pri podaní srbského favorita.

Djokovič zaznamenal v tomto roku svoj piaty turnajový triumf. Podujatie na tvrdom povrchu v čínskom hlavnom meste už predtým zverenec nemeckého kouča Borisa Beckera vyhral aj v rokoch 2009, 2010, 2012 a 2013. "Toto bolo asi moje najlepšie finále, aké som kedy hral. Všetko, čo som skúsil fungovalo, bolo to neuveriteľné. Od môjho prvého zápasu v roku 2009 som tu neprehral ani zápas. Peking je rozhodne mojim šťastným mestom," povedal Djokovič, v ktorého trénerskom štábe figuruje aj Slovák Marián Vajda. Ten ho sprevádzal aj v Pekingu.

"Nikdy som nič podobné nezažil...," krútil po prehre hlavou Berdych. "Odohral som už na okruhu množstvo zápasov aj proti najväčším esám, ale takýto famózny výkon som ešte nevidel. Nemám k tomu viac čo dodať, jednoducho ma zmietol z dvorca."

Video: Zaujímavé momenty z finálového zápasu:


.
dvojhra - finále:

Novak Djokovič (1-Srb.) - Tomáš Berdych (3-ČR) 6:0, 6:2