Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

DAVIS CUP: Slováci proti Poľsku v NTC, o povrchu sa rozhodne do 10 dní

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Slováci musia bojovať o záchranu v druhej lige, keďže vo februári v NTC nečakane prehrali s Maďarskom 1:3.

Bratislava 10. apríla (TASR) - Slovenskí tenisti odohrajú zápas 2. kola baráže o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára proti Poľsku v bratislavskom NTC. O dejisku súboja (15. - 17. septembra) sa podľa slov generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igora Mošku rozhodne do desiatich dní.

"V najbližších dňoch bude prebiehať intenzívna komunikácia medzi nehrajúcim kapitánom Milošom Mečířom a hráčmi. Sám som zvedavý, či sa rozhodnú pre hard alebo antuku. Poliaci budú veľmi ťažký súper. Hoci vo svetovom singlovom rebríčku ATP momentálne nefigurujú vysoko, majú vo svojom strede bývalého wimbledonského semifinalistu Jerzyho Janowicza. V minulosti bol v elitnej dvadsiatke, po pauze zavinenej zranením sa vracia späť. Na rýchlych povrchoch je veľmi nebezpečný. Poliaci majú navyše vynikajúcich deblistov Marcina Matkowského a Lukasza Kubota," povedal pre TASR Moška.

Slováci musia bojovať o záchranu v druhej lige, keďže vo februári v NTC nečakane prehrali s Maďarskom 1:3. Poľskému tímu majú čo odplácať. V septembri 2015 s ním prehrali v baráži o účasť vo svetovej skupine v Gdyni 2:3. O oba body Slovákov sa zaslúžil Martin Kližan. "Ak nastúpime v najsilnejšom zložení, verím, že Poliakom vrátime prehru z baráže o svetovú skupinu. Bude to mimoriadne dôležitý zápas," dodal Moška.