Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Finále v Márrakeši bez Schmiedlovej, Svitolinová jej dovolila tri hry

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová reaguje po neúspešnom údere proti Poľke Agnieszke Radwaňskej v 2. kole ženskej dvojhry na turnaji WTA Miami Open v Key Biscayne 26. marca 2015. Poľka Radwaňská zvíťazila nad Schmiedlovou 6:4, 7:5. Duel trval 103 minút. Foto: TASR/AP

V sobotňajšom finále sa stretne s Maďarkou Timeou Babosovou, ktorá v prvom piatkovom semifinále zdolala Kristinu Mladenovicovú z Francúzska.

Márrakeš 1. mája (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová nestačila v semifinále dvojhry na turnaji WTA v marockom Márrakeši na Ukrajinku Elinu Svitolinovú, ktorej podľahla za 64 minút hladko v dvoch setoch 0:6 a 3:6.



Dvadsaťročná víťazka nedávneho turnaja v poľských Katoviciach nevyužila príležitosť figurovať prvýkrát v kariére v rebríčku WTA ako slovenská jednotka, ktorou sa mohla stať v prípade finálovej účasti v Márrakeši.

Kanár na úvod

Schmiedlová sa v prvom sete nevedela nájsť. Dopúšťala sa veľkého množstva nevynútených chýb, nepodržal ju ani vlastný servis a rýchlo dostala nepopulárneho "kanára". Slovenka sa chvíľkovo chytila až v druhom dejstve, keď vyhrala svoje podanie a získala prvý gem v stretnutí. Následne však Svitolinová taktiež nezaváhala pri svojom servise a v tretej hre prelomila Schmiedlovej podanie.

Slovenka sa však nevzdala a v ďalšom geme odpovedala rovnakou mincou, vďaka čomu vyrovnala na 2:2. Za stavu 3:3 si však opäť prehrala svoje podanie. Jej súperka potom bez väčších problémov doviedla zápas do víťazného konca, keď premenila v poradí druhý mečbal.

Ukrajinsko-maďarské finále

Svitolinová vyrovnala vzájomnú zápasovú bilanciu so Schmiedlovou na 1:1 a v sobotňajšom finále sa stretne s Maďarkou Timeou Babosovou, ktorá v prvom piatkovom semifinále zdolala Kristinu Mladenovicovú z Francúzska v dvoch setoch 6:4 a 6:4.

dvojhra - semifinále:
Elina Svitolinová (4-Ukr.) - Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (7-SR) 6:0, 6:3, Timea Babosová (Maď.) - Kristina Mladenovicová (Fr.) 6:4, 6:4
.

Maďarská tenistka Timea Babosová
Foto: TASR/AP


Ukrajinská tenistka Elina Svitolinová
Foto: TASR/AP