Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tenis

Nadal v Bazileji skončil, vyradil ho chorvátsky tínedžer

Borna Čorič sa postaral o veľké prekvapenie, keď vyradil Rafaela Nadala Foto: TASR/AP

Nadal sa nepredstaví na koncoročnom Turnaji majstrov v Londýne ani na budúcotýždňovom turnaji Masters v Paríži.

Bazilej 24. októbra (TASR) - Chorvátsky držiteľ voľnej karty na turnaji ATP v Bazileji Borna Čorič sa vo štvrťfinále postaral o prekvapenie, keď vyradil nasadenú dvojku Rafaela Nadala zo Španielska po setoch 6:2 a 7:6 (4).

Nadal sa nepredstaví na koncoročnom Turnaji majstrov v Londýne. Potvrdil to v piatok po prehre vo štvrťfinále turnaja ATP v Bazileji so 17-ročným Čoričom.

Nadal dá prednosť operácii slepého čreva, ktorú má naplánovanú na 3. novembra. Finálové podujatie ATP Tour v Londýne štartuje o šesť dní neskôr. V priebehu piatka štrnásťnásobný grandslamový šampión oznámil aj svoju neúčasť na budúcotýždňovom turnaji Masters v Paríži.

"Nebudem hrať v Paríži ani v Londýne, nie som dostatočne konkurencieschopný," uviedol Nadal v Bazileji. Tretí hráč svetového rebríčka sa len nedávno vrátil na kurty po problémoch so zápästím, momentálne však užíva antibiotiká a čaká ho operácia.


dvojhra - štvrťfinále:

David Goffin (7-Belg.) - Milos Raonic (4-Kan.) 6:7 (3), 6:3, 6:4, Ivo Karlovič (8-Chorv.) - Benjamin Becker (Nem.) 6:4, 6:4, Borna Čorič (Chorv.) - Rafael Nadal (2-Šp.) 6:2, 7:6 (4)
.

Chorvátsky tenista Borna Čorič (vľavo) si podáva ruku s porazeným Španielom Rafaelom Nadalom
Foto: TASR/AP