Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tenis

Slovenky vedú nad Švédskom 1:0, Schmiedlová zdolala Petersonovú

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová odvracia loptičku Švédke Rebecce Petersonovej počas prvej dvojhry barážového stretnutia o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie Slovensko - Švédsko 18. apríla 2015 v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

O osude prvého setu duelu medzi Schmiedlovou a Petersonovou rozhodol šiesty gem, v ktorom Slovenka prelomila súperkino podanie.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Slovenské tenistky vedú po úvodnej dvojhre barážového stretnutia o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie nad Švédskom 1:0. O prvý bod pre tím kapitána Mateja Liptáka sa postarala slovenská jednotka Anna Karolína Schmiedlová, ktorá si na antuke v bratislavskom NTC poradila so švédskou dvojkou Rebeccou Petersonovou za 1:24 h v dvoch setoch 6:3, 6:3. V druhom singli si zmerali sily Daniela Hantuchová a Susanne Celiková.

O osude prvého setu duelu medzi Schmiedlovou a Petersonovou rozhodol šiesty gem, v ktorom Slovenka prelomila súperkino podanie. Víťazka turnaja WTA v Katoviciach bola istejšia pri dlhých výmenách od základnej čiary, málo kazila. Petersonová striedala winnery s nevynútenými chybami, v rozhodujúcich momentoch jej chýbala úderová istota. V druhom dejstve Švédka pridala na agresivite a po rýchlom brejku si vybudovala náskok 3:1. Schmiedlová však potom získala päť gemov v rade a pripísala si na konto druhé singlové víťazstvo v Pohári federácie. Vo februári v holandskom Appeldorne zdolala domácu jednotku Kiki Bertensovú.

Švédska tenistka Rebecca Petersonová odvracia loptičku Slovenke Anne Karolíne Schmiedlovej počas prvej dvojhry barážového stretnutia o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie Slovensko - Švédsko 18. apríla 2015 v Bratislave.
Foto: TASR/Michal Svítok


Schmiedlová mala po triumfe nad Petersonovou veľkú radosť. "Spadol mi kameň zo srdca. Bola to moja prvá fedcupová dvojhra pred domácim publikom, navyše po zisku titulu v Katoviciach tam boli veľké očakávania. Pred začiatkom zápasu som bola trochu nervózna, postupne to však zo mňa opadlo. Švédka bola nepríjemná, hrala kopce a vysoké lopty, čo mi veľmi nevyhovovalo. Svojím štýlom ma trochu prekvapila. Som rada, že som to napokon zvládla v dvoch setoch. Za stavu 1:3 v druhom dejstve som si povedala, že musím zabrať a rovnako ako vo finále proti Giorgiovej v Katoviciach sa mi podarilo získať päť gemov za sebou. Fedcupové zápasy nikdy nie sú jednoduché. Proti Švédkam sme dosť veľkými favoritkami a každý od nás čaká, že vyhráme," povedala Schmiedlová. Petersonová priznala, že Schmiedlová bola príliš veľkým sústom. "Naháňala ma po kurte a nedovolila mi dostať sa do správneho rytmu. Ukázalo sa, že má oveľa viac skúsenosti ako ja a je vyššie vo svetovom rebríčku. Potrebujem odohrať čo najviac takýchto zápasov."



Slovenky nastúpili v dueli o udržanie sa v druhej lige bez svojej najlepšej singlistky Dominiky Cibulkovej, ktorá sa v marci podrobila operácii výrastku na achilovke. Pre problémy s pätou a šľachou vypadla z nominácie Magdaléna Rybáriková. Švédky pricestovali do Bratislavy bez svojej jednotky Johanny Larssonovej, ktorá utrpela na turnaji WTA v Miami zranenie ruky. Vo fedcupovej histórii ide o prvý vzájomný súboj.

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová podáva proti Švédke Rebecce Petersonovej počas prvej dvojhry barážového stretnutia o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie Slovensko - Švédsko 18. apríla 2015 v Bratislave.
Foto: TASR/Michal Svítok


baráž o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie:

SLOVENSKO - Švédsko 1:0 po úvodnej dvojhre
Anna Karolína Schmiedlová - Rebecca Petersonová 6:3, 6:3
nasleduje Daniela Hantuchová - Susanne Celiková

nedeľa 13.00 Schmiedlová - Celiková, Hantuchová - Petersonová, Jana Čepelová, Hantuchová - Ellen Allgurinová, Cornelia Listerová