Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Slovenky proti Holandsku bez Hantuchovej a Čepelovej

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová odvracia loptičku Španielke Garbine Muguruzovej v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open 22. januára 2015 v Melbourne. Foto: TASR/AP

Slovenský kapitán Matej Lipták nebude mať k dispozícii Danielu Hantuchovú ani Janu Čepelovú, ktorá prekonala zápal pľúc.

Bratislava 28. januára (TASR) - Kvarteto slovenských tenistiek Dominika Cibulková (10. vo svetovom rebríčku WTA), Magdaléna Rybáriková (47.), Anna Karolína Schmiedlová (74.), Kristína Kučová (147.) figuruje v nominácii na zápas 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie na pôde Holandska (7.-8. februára na antuke v Apeldoorne). Slovenský kapitán Matej Lipták nebude mať k dispozícii Danielu Hantuchovú ani Janu Čepelovú, ktorá prekonala zápal pľúc. O štarte Cibulkovej, štvrťfinalistky dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open, sa definitívne rozhodne po jej návrate z Melbourne.

Holandský kapitán Paul Haarhuis nominoval očakávane kvarteto Kiki Bertensová (72.), Richel Hogenkampová (138.), Arantxa Rusová (244.), Michaella Krajiceková (272.). Úvodné sobotňajšie dvojhry sú v hale Omnisport na programe od 13.00, v nedeľu od 12.00 sa uskutočnia ďalšie dva single a záverečná štvorhra. Hlavným rozhodcom je Talian Roberto Ranieri, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Francúz Pascal Maria a Britka Kelly Thompsonová. Hrá sa s loptičkami značky Dunlop. Vo fedcupovej histórii pôjde o tretí vzájomný zápas, stav je zatiaľ nerozhodný 1:1. Slovenky vlani v apríli vypadli zo svetovej skupiny, keď bez Cibulkovej, Hantuchovej a Rybárikovej prehrali na harde v Quebecu s domácou Kanadou 1:3.