Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Anna K. Schmiedlová postúpila do prvého štvrťfinále na okruhu WTA

Anna Schmiedlová. Foto: TASR/AP

Slovenka uštedrila súperke z Argentíny nepopulárneho kanára.

Rio de Janeiro 19. februára (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prvýkrát v kariére prebojovala do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA a to impozantným spôsobom. V druhom kole antukového podujatia v brazílskom Riu de Janeiro (dotácia 250.000 USD) ako nasadená šestka deklasovala Argentínčanku Paulu Ormaecheovú za 54 minút 6:0, 6:2. Súperke odplatila aj s úrokmi vlaňajšiu prehru zo Sydney. V dueli o postup do semifinále nastúpi v piatok proti paraguajskej kvalifikantke Veronice Cepedeovej Roygovej, ktorá vyradila tretiu nasadenú Talianku Robertu Vinciovú nečakane hladko 6:2, 6:3.

V prvom sete nepustila Schmiedlová Ormaecheovú prakticky k ničomu, skvele podávala i returnovala a za 21 minút jej uštedrila "kanára". V druhom dejstve po dvoch brejkoch odskočila 20-ročná Slovenka Juhoameričanke na 5:0. V ôsmom geme premenila pri podaní Ormaecheovej v poradí druhý mečbal. Schmiedlová má v tomto roku zatiaľ na antuke bilanciu 3:1. Pri fedcupovom singlovom debute v holandskom Apeldoorne zdolala domácu jednotku Kiki Bertensovú, v 1. kole v Riu urobila krátky proces s Belgičankou Alison Van Uytvanckovou. V Brazílii má zverenka trénera Milana Martinca už istú prémiu 6175 USD a 60 bodov do svetového rebríčka WTA.

Schmiedlová bola po triumfe nad Ormaecheovou spokojná. "Teším sa z toho, že som v Riu dosiahla svoj zatiaľ najlepší výsledok na turnajoch WTA. Na kurte sa teraz cítim dobre, čo sa potvrdilo aj v dnešnom zápase. Súperka robila na začiatku veľa chýb, čo ma povzbudilo a hneď som sa do toho dostala. V Riu je strašne teplo a dusno, hrá sa zle, preto som sa snažila čo najmenej vymýšľať a ísť dolu z kurtu čo najrýchlejšie. Nechcela som jej však dať dvoch "kanárov"," povedala pre TASR Schmiedlová, ktorá si verí aj vo štvrťfinále proti Cepedeovej Roygovej.

"Pamätám si ju trochu z junioriek, teraz som ju nevidela hrať dosť dlho. Ak však podám dobrý výkon a budem hrať svoju hru, je tam veľká šanca ísť na tomto turnaji ešte ďalej. Veľmi ma prekvapilo, že dnes zdolala Vinciovú. Jej zápas sa hral v rovnakom čase ako môj, takže som ho nevidela, no popoludní si ju trochu pôjdem omrknúť vo štvorhre. Nehrá nejaký špeciálny tenis, je to taký typický antukový štýl. Hrá pomalšie lopty, čo by mi malo vyhovovať," dodala odchovankyňa košického tenisu.

dvojhra - 2. kolo:

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Paula Ormaecheová (Arg.) 6:0,6:2, Veronica Cepedeová Roygová (Par.) - Roberta Vinciová (3-Tal.) 6:2, 6:3, Sara Erraniová (1-Tal.) - Lourdes Dominguezová Linová (Šp.) 6:0, 7:5, Beatriz Haddadová Maiaová (Braz.) - Polona Hercogová (7-Slovin.) 6:1, 6:2

Dubaj dvojhra - štvrťfinále:

Karolina Plíšková (17-ČR) - Lucie Šafářová (11-ČR) 3:6, 7:6 (5), 6:1, Garbine Muguruzová Blancová (Šp.) - Carla Suarezová Navarrová (13-Šp.) 6:7 (4), 6:3, 6:3, Simona Halepová (1-Rum.) - Jekaterina Makarovová (6-Rus.) 6:3, 1:6, 7:5, Caroline Wozniacká (3-Dán.) - Flavia Pennettová (10-Tal.) 7:5, 6:0