Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

V prvom semifinále Australian Open Rusky Makarovová a Šarapovová

Ruská tenistka Maria Šarapovová sa raduje po víťazstve proti Kanaďanke Eugenii Bouchardovej vo štvrťfinále ženskej dvojhry na Australian Open v Melbourne 27. januára 2015. Foto: TASR/AP

Päťnásobná grandslamová šampiónka Šarapovová si v utorňajšom štvrťfinále poradila so siedmou nasadenou Kanaďankou Eugenie Bouchardovou 6:3, 6:2.

Melbourne 27. januára (TASR) - Prvé semifinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji tenistov Australian Open v Melbourne bude ruskou záležitosťou. Stretnú sa v ňom vo štvrtok nasadená dvojka Maria Šarapovová a turnajová desiatka Jekaterina Makarovová.

Päťnásobná grandslamová šampiónka Šarapovová si v utorňajšom štvrťfinále poradila so siedmou nasadenou Kanaďankou Eugenie Bouchardovou 6:3, 6:2. Dvadsaťsedemročná víťazka minuloročného Roland Garros chce v Austrálii získať titul prvýkrát od roku 2008.

Dvadsaťšesťročná Makarovová zvíťazila nad trojkou podujatia Simonou Halepovou z Rumunska hladko 6:4 a 6:0. Pre Rusku je to po minuloročnom US Open druhé grandslamové semifinále v sérii.

Šarapovová predviedla skúsený výkon a výbornou efektivitou uštedrila súperke 78-minútovú lekciu. Dvadsaťročná Kanaďanka si síce už zahrala grandslamové semifinále v Melbourne či Paríži, resp. finále vo Wimbledone, ale v utorok nemala nárok. Ruska Bouchardovej uštedrila prehru aj vo štvrtom vzájomnom súboji. Brejkla ju hneď v úvodnej hre zápasu, kontrolovala základnú čiaru, tlačila na jej druhé podanie a nedovolila jej agresívnu hru. Bouchardová urobila až 30 nevynútených chýb, z toho 20 v prvom sete.

"Cítila som sa od začiatku dobre a koncentráciu som si udržala celý zápas až do konca. Necítila som, že by som nejako často chybovala. Ak aj prišli nejaké tesné situácie, bola som ich schopná vyriešiť dobrým podaním alebo dobrým returnom. Som veľmi spokojná s priebehom duelu," zhodnotila víťazka. "Celý zápas som cítila, že som pod tlakom. A preto to so mnou išlo z kopca. Takto som veru hrať nechcela. Vôbec som nezachytila začiatok zápasu, bolo by to ľahšie, ak by sa mi to podarilo. No nedala mi veľa šancí a pomerne dosť som aj riskovala, čo mi nevychádzalo," uviedla Kanaďanka.

Ešte kratšie trval duel Makarovovej s Halepovou, Ruska ho priviedla do víťazného konca za 69 minút. Rumunka predviedla 31 nevynútených chýb. Makarovovej stačilo na triumf iba 9 víťazných úderov, hrala precízne a trpezlivo. So Šarapovovou to zrejme nebude až také ľahké, navyše s ňou má bilanciu 0:5 vo vzájomných zápasoch.

"Cítim sa v Melbourne dobre, celá tá atmosféra je fajn, a možno som si priniesla grandslamové spomienky z New Yorku. Som šťastná, že som vyhrala, Simona je bojovníčka, hrá dlho každú loptičku, nebolo to až také ľahké. Zvykla som hrávať štvrťfinále, dúfam, že odteraz to už budú semifinále," povedala víťazka, ktorá uštedrila rivalke v druhom sete "kanára".

"Bola som v strese a ani neviem prečo. Veď už mám skúsenosti z minulých rokov a štvrťfinále z grandslamov. Nemala by som teda cítiť až taký tlak. Ale do zápasu som sa nedostala, necítila som loptičky. Bol to pre mňa veľmi zlý deň," povedala Halepová.

Maria Šarapovová sa teší z výhry
Foto: TASR/AP


Ruská tenistka Maria Šarapovová (vpravo) podáva ruku Kanaďanke Eugenii Bouchardovej po víťazstve vo štvrťfinále ženskej dvojhry na Australian Open v Melbourne 27. januára 2015.
Foto: TASR/AP


Kanadská tenistka Eugenie Bouchardová reaguje proti Ruske Marii Šarapovovej vo štvrťfinále ženskej dvojhry na Australian Open v Melbourne 27. januára 2015.
Foto: TASR/AP

Ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Maria Šarapovová (2-Rus.) - Eugenie Bouchardová (7-Kan.) 6:3, 6:2,
Jekaterina Makarovová (10-Rus.) - Simona Halepová (3-Rum.) 6:4, 6:0