Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Organizátori Open sú hrdí na premiéru strechy, hráči si musia zvykať

Štadión Arthur Ashe. Foto: TASR/AP

Na tenisovom grandslame v New Yorku bola v stredu prvýkrát v akcii zaťahovacia strecha za 150 miliónov USD.

New York 1. septembra (TASR) - Na tenisovom grandslame v New Yorku bola v stredu prvýkrát v akcii zaťahovacia strecha za 150 miliónov USD. Podľa informácie agentúry AP sa za 7 minút a 22 sekúnd zatvorila pri daždi v druhom sete súboja nasadenej štvorky Rafaela Nadala s Talianom Andreasom Seppim za stavu 3:3.

Na radosť hrdých organizátorov sa tak rýchlo a bez veľkých zdržaní mohlo pokračovať v stretnutí 2. kola na hlavnom kurte Štadióna Arthura Ashea, ktorý favorizovaný Nadal vyhral 6:0, 7:5 a 6:1. "Podmienky sú podobné, keď je strecha zatvorená. Je vysoko, takže ani necítiť, že je zavretá. Je super, že som bol prvým hráčom, ktorý si tu zahral pod zatvorenou strechou," povedal Nadal.

Výkonný riaditeľ americkej tenisovej asociácie USTA Gordon Smith sa vyjadril, že jediným znateľným rozdielom je o čosi väčší hluk pri povzbudzovaní divákov, resp. že pri hre je počuť rozprávanie návštevníkov. Sľúbil, že turnajové vedenie to bude riešiť. "Toto je New York. A áno, je tu hluk od obecenstva. A áno, chceme, aby sem obecenstvo chodilo a povzbudzovalo. Časom sa prispôsobia diváci aj hráči," povedal Smith.

Hoci empajrový rozhodca Cedric Mourier po zatiahnutí strechy apeloval na divákov, aby boli tichšie, Nadal aj Seppi vyzerali byť zaskočení početnými prerušeniami pri hre, keď sa diváci presúvali na tribúne, resp. len o čosi hlasnejšie hovorili. "Myslím si, že ľudia sú tu zvyknutí chodiť na bejzbal a rozprávať sa. Bolo tam toho hluku naozaj dosť," komentoval situáciu Seppi.