Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tenis

Obhajca titulu Wawrinka tretím semifinalistom mužskej dvojhry

Švajčiarsky tenista Stan Wawrinka Foto: TASR/AP

Obhajca titulu si vo štvrťfinále ako nasadená štvorka poradil s päťkou "pavúka" Japoncom Keim Nišikorim.

Melbourne 28. januára (TASR) - Švajčiarsky tenista Stan Wawrinka sa stal tretím semifinalistom mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Obhajca titulu si vo štvrťfinále ako nasadená štvorka poradil s päťkou "pavúka" Japoncom Keim Nišikorim v troch setoch 6:3, 6:4, 7:6 (6).

Počas celého zápasu skvele podával, vlaňajšiemu finalistovi US Open nasúkal 20 es a odplatil mu prehru z Flushing Meadows. V tajbrejku tretieho setu síce za stavu 6:1 nepremenil päť mečbalov, no v koncovke napokon slávil úspech. V dueli o postup do finále nastúpi v piatok proti víťazovi súboja medzi najvyššie nasadeným Srbom Novakom Djokovičom a Kanaďanom Milošom Raoničom.



Wawrinkovi po využití šiesteho mečbalu spadol kameň zo srdca. "Odľahlo mi, že som to napokon zvládol v troch setoch. Priznám sa, že v tajbrejku som bol poriadne nervózny. Proti Keimu musíte bojovať o každý fiftín, vždy je to ťažké, čo sa dnes potvrdilo. Zatiaľ hrám dobre, na obhajobu titulu však zatiaľ nemyslím. Prišiel som sem odohrať ďalší grandslam, musím ísť od zápasu k zápasu. Pozriem si teraz duel Novaka s Milošom. Nech bude mojím semifinálovým súperom ktokoľvek z nich, určite to bude dobré stretnutie," povedal Švajčiar v prvom interview priamo na kurte.

Nišikori priznal, že nemal dobrý deň. "Nešlo mi podanie, nedokázal som sa dostať do správneho rytmu v prvom a ani druhom sete. Súper hral skutočne agresívne, predvádzal parádny tenis. Po psychickej stránke som bol na tom dobre, bol som pripravený Stana zdolať, dnes bol však odo mňa trochu lepší," citovala agentúra AP japonského tenistu.

Pozrite si fotogalériu:


Japonec Kei Nišikori reaguje vo štvrťfinále mužskej dvojhry proti Švajčiarovi Stanovi Wawrinkovi na Australian Open v Melbourne 28. januára 2015.
Foto: TASR/AP


muži - dvojhra - štvrťfinále:
Stan Wawrinka (4-Švajč.) - Kei Nišikori (5-Jap.) 6:3, 6:4, 7:6 (6)