Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tenis

Nišikori zdolal v B-skupine Ferrera a udržal si šance na postup

Japonec Kei Nišikori odvracia loptičku v zápase B skupiny proti Španielovi Davidovi Ferrerovi na Turnaji majstrov v Londýne 13. novembra 2014. Foto: TASR/AP

Musí však dúfať, že Brit Andy Murray vo večernom dueli nezdolá Švajčiara Rogera Federera v dvoch setoch.

Londýn 13. novembra (TASR) - Japonský tenista Kei Nišikori zvíťazil vo svojom záverečnom vystúpení v B-skupine Turnaja majstrov v Londýne nad Španielom Davidom Fererrom, ktorý nahradil zraneného Kanaďana Miloša Raoniča, v troch setoch 4:6, 6:4, 6:1. Finalista US Open si tak udržal šance na postup do semifinále.

Musí však dúfať, že Brit Andy Murray vo večernom dueli nezdolá Švajčiara Rogera Federera v dvoch setoch. Grandslamový rekordér je už istým semifinalistom, aj v prípade prehry 0:2 s Murraym by mal lepší pomer setov ako Nišikori. Švajčiar s 12 semifinálovými účasťami na Masters vyrovnal rekordný zápis Američana Ivana Lendla.

Nišikori mal z triumfu nad Ferrerom radosť. "V treťom sete to bol takmer perfektný výkon, všetko klapalo. Proti Davidovi je to vždy ťažké, no v tomto roku som nad ním vyhral všetky štyri zápasy. Nebolo ľahké pripraviť sa na nového súpera. Počítal som totiž s tým, že budem hrať proti Milošovi Raoničovi. Iba hodinu pred zápasom som sa dozvedel, že hrám proti Davidovi," povedal Japonec pre akreditované médiá.



B-skupina:

Kei Nišikori (4-Jap.) - David Ferrer (9-Šp.) 4:6, 6:4, 6:1