Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Nadal sa vracia k rutine, pred Wimbledonom sa rozohrá v Queen's Clube

Rafael Nadal. Foto: TASR/AP

Španielsky tenista Rafael Nadal sa vracia k rutinnému programu pred Wimbledonom a na grandslamový turnaj sa rozohrá na tradičnom podujatí v Queen's Clube.

Londýn 23. marca (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal sa vracia k rutinnému programu pred Wimbledonom a na grandslamový turnaj sa rozohrá na tradičnom podujatí v Queen's Clube.

Nadal štartoval na turnaji v západnom Londýne päťkrát a potom sa vždy prebojoval do finále Wimbledonu, kde získal tituly v rokoch 2008 a 2010. V Queen's hral naposledy v roku 2011 a odvtedy sa mu nedarilo ani na trávnatom Grand Slame, keď za posledné tri roky vypadol v druhom, prvom a štvrtom kole. Okrem svetovej trojky sa od 15. júna na turnaji v Queen's Clube predstavia aj domáci favorit Andy Murray, obhajca titulu Bulhar Grigor Dimitrov, či víťaz minuloročného US Open Marin Čilič z Chorvátska.

"Som veľmi rád, že si opäť zahrám na turnaji v Queen's. Je to skvelé podujatie a vždy som sa tam cítil dobre," uviedol v stanovisku 28-ročný Nadal, ktorý tak vynechá turnaj v Halle. "Turnaj v Halle je veľmi dobrý, ale nemal som tam dobré výsledky a preto skúsim zmenu. Tráva na kurtoch v Queen's Clube je veľmi podobná tej vo Wimbledone a aj to je jeden z dôvodov prečo tam budem hrať," dodal deväťnásobný víťaz Roland Garros, ktorý údajne vypúšťal Queen's pre vysoké britské dane pre športovcov.