Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Na Bratislava Open 2019 aj Kližan, turnaj spestrí exhibícia

Na archívnej snímke slovenský tenista Martin Kližan. Foto: TASR/AP

Zo slovenských tenistov budú hrať ešte Norbert Gombos, Jozef Kovalík, Andrej Martin, Alex Molčan a Lukáš Klein.

Bratislava 11. júna (TASR) - Sedemnásty ročník najväčšieho slovenského challengerového tenisového turnaja série ATP na antuke sa po 16 rokoch uskutoční v Bratislave. Prvých 12 ročníkov sa hralo v Košiciach, uplynulé štyri v Poprade. Tohtoročný turnaj Bratislava Open (17.-23. júna) sa bude hrať na dvorcoch Slovana.

Turnaj má dotáciu 69.280 eur, hrať sa bude na troch kurtoch. "Kurt číslo 5 bude centrálny, hrať sa bude aj na osmičke a deviatke. K dispozícii bude tribúna pre 500 divákov. Výsledky budú online na novom webe bratislavaopen.com, ale aj na sociálnych sieťach Facebook a Instagram," povedal na utorkovej tlačovej konferencii výkonný riaditeľ turnaja Branislav Stankovič. Víťaz dvojhry si na konto pripíše 90 bodov do rebríčka ATP a získa 9200 eur. "Tento ročník bude pre nás prvý v novom formáte. Začíname v pondelok a končíme v nedeľu na rozdiel od minulosti, keď bolo finále v sobotu. Kvalifikáciu hrajú iba štyria hráči, v hlavnom pavúku je 48 tenistov," dodal Stankovič.

Na turnaji bude štartovať aj najvyššie postavený Slovák v rebríčku ATP Martin Kližan. "Som veľmi rád, že sa turnaj uskutoční v Bratislave, ja aj Braňo Stankovič sme tu vyrastali. Hrali sa tu v minulosti medzinárodné majstrovstvá ČSSR, takže nadviažeme na tradíciu. Veríme, že sa turnaju zadarí a bude mať dlhé pokračovanie. Teším sa, že tu bude takýto turnaj a diváci si budú môcť pozrieť kvalitný tenis. Z prvej stovky sa okrem Kližana predstaví Švajčiar Henri Laaksonen. Zo slovenských tenistov budú hrať ešte Norbert Gombos, Jozef Kovalík, Andrej Martin, Alex Molčan a Lukáš Klein," prezradil riaditeľ turnaja Miloslav Mečíř.

Challenger spestrí aj exhibícia legiend Slovana, hrať sa bude zmiešaná štvorhra. Predstavia sa v nej Miloslav Mečíř, Marián Vajda, Radka Zrubáková a Karin Habšudová. Charitatívna časť sa uskutoční v piatok na galavečeri. Dražiť sa bude raketa Rogera Federera a výťažok pôjde na detský tenis, teda pre úplných začiatočníkov. Financie sa rozdelia do Bratislavy, Piešťan a Popradu.

Hrať sa bude len za denného svetla, pretože osvetlenie nespĺňa požiadavky Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Vlani sa stal víťazom turnaja Jozef Kovalík, ktorý bude v pavúku aj tentokrát.