Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Mertiňák s Junaidom prehrali vo finále štvorhry na turnaji v Gstaade

Michal Mertiňák - ilustračná foto Foto: TASR

Mertiňák vo švajčiarskom stredisku nevyužil šancu na zisk 14. deblového titulu na ATP Tour.

Gstaad 27. júla (TASR) - Slovenský tenista Michal Mertiňák s Austrálčanom Rameezom Junaidom neuspeli vo finále štvorhry na antukovom turnaji ATP vo švajčiarskom Gstaade. Tretiemu nasadenému nemecko-holandskému páru Andre Begemann, Robin Haase podľahli za rovnú hodinu v dvoch setoch 3:6, 4:6. V nedeľu popoludní odohral slovensko-austrálsky tandem dva zápasy, v semifinále si poradil so španielsko-argentínskym duom Pablo Andujar, Juan Monaco 6:3, 6:1.

Mertiňák vo švajčiarskom stredisku nevyužil šancu na zisk 14. deblového titulu na ATP Tour, prvého od jesene 2012, keď triumfoval po boku Čecha Františka Čermáka na turnaji O Kremeľský pohár v Moskve. Vo finále bol slovenský daviscupový reprezentant naposledy vlani vo februári v chorvátskom Záhrebe. S Junaidom si z Gstaadu odnášajú spoločnú prémiu 12.360 eur a 150 bodov do svetového deblového rebríčka.

Mertiňák s Junaidom nemali medzi oboma zápasmi ani hodinovú prestávku. "Na finále sme nastúpili 45 minút po skončení semifinálového duelu a boli sme v ňom od začiatku slabší. Hlavne Haase hral vynikajúco na servise a najmä na returne. Súperi mali aj viac športového šťastia, ale určite vyhrali zaslúžene. My sme veľmi radi, že sme sa v Gstaade dostali až do finále. Bol to dlhý týždeň, lebo asi štyri dni tu pršalo a presúvali sa zápasy. Teraz mám týždeň voľno a potom by sme s Junaidom mali hrať challengere v Prahe a v nemeckom Meerbuschi," povedal pre TASR slovenský deblový špecialista.
štvorhra - finále:

Andre Begemann, Robin Haase (Nem./Hol.) - Rameez Junaid, Michal MERTIŇÁK (Austr./SR) 6:3, 6:4