Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Martin Kližan senzačne zdolal Nadala, takto sa tešil na kurte

Slovenský tenista Martin Kližan sa teší po výhre nad Španielom Rafaelom Nadalom vo štvrťfinále mužskej dvojhry na tenisovom turnaji ATP v Pekingu 3. októbra 2014. Foto: TASR/AP

Slovenský kvalifikant zdolal nasadenú dvojku a bývalú svetovú jednotku Španiela Rafaela Nadala po trojsetovej bitke.

Bratislava 4. október (TASR/Teraz.sk) - Slovenský tenista Martin Kližan dosiahol svoje životné víťazstvo. Ako kvalifikant porazil vo štvrťfinále mužskej dvojhry v Pekingu nasadenú dvojku a bývalú svetovú jednotku Španiela Rafaela Nadala po trojsetovej bitke 6:7 (7), 6:4, 6:3. O svoju radosť sa podelil aj na sociálnej sieti, keď priamo na kurte natočil krátke video. Kližan tak odplatil Nadalovi prehry z tohtoročného Wimbledonu a vlaňajšieho Roland Garros.

Kráľ obratov

"Takže, vážení, je to tam! Rafa ja dole," tešil sa slovenský tenista. Zápas sa nevyvíjal pre Slováka priaznivo. Po neúspešnom tajbrejku prehrával v druhom dejstve 2:4, v treťom 2:3, no dokázal otočiť nepriaznivý vývoj a získal najcennejší skalp v kariére.




"Prvýkrát v kariére sa mi podarilo zdolať hráča, ktorý bol svetovou jednotkou...V treťom sete som mal brejk dolu, no potom som začal super returnovať a dobre som čítal jeho servis. Narástlo mi sebavedomie a triafal som do kurtu všetky returny, na čo nevedel reagovať. Za stavu 5:3 som sa výborne skoncentroval na každý fiftín, ten gem mi vyšiel na jednotku, takže som úplne spokojný," povedal Kližan pre TASR.

Fotogaléria:Martin Kližan vo štvrťfinále ATP v Pekingu porazil Rafaela Nadala


Kližan dnes nastúpil o 13.30 SEČ v zápase o postup do finále proti Čechovi Tomášovi Berdychovi. Zverenec trénera Martina Damma si verí aj proti českému tenistovi. "Pozdravujem týmto Miloša Mečířa, ktorý vždy hovorieva, že v tenise je dôležité vyhrať poslednú loptu. Berďo je svetový tenista, na US Open sme odohrali vynikajúci a napínavý päťseťák. Teraz to bude o niečom inom. Moja hra zažíva obrovský progres a verím, že ak zopakujem výkon zo zápasu s Nadalom, môžem ho zdolať."

Slovenský tenista si však ďalší úspech nepripísal. V česko-slovenskom semifinále prehral v dvoch setoch 4:6 a 1:6.

Tomáš Berdych vyzve v súboji o titul Srba Novaka Djokoviča, ktorý si v prvom semifinále poradil s Andym Murraym.