Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Tenis

Serena Williamsová vyradila Azarenkovú. Ďalej aj Kvitová a Erraniová

Americká tenistka a svetová ženská jednotka Serena Williamsová sa teší po výhre nad Bieloruskou Victoriou Azarenkovou v 3. kole ženskej dvojhry na French Open v Paríži 30. mája 2015. Foto: TASR/AP

Česť rumunského ženského tenisu zachránila Andreea Mituová, ktorá v súboji dvoch nenasadených hráčok zdolala Talianku Francescu Schiavoneovú.

Paríž 30. mája (TASR) - Česká tenistka Petra Kvitová sa suverénnym spôsobom prebojovala do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Ako nasadená štvorka si v sobotňajšom súboji 3. kola poradila s turnajovou tridsiatkou Irinou-Cameliou Beguovou z Rumunska v dvoch setoch 6:3, 6:2.

Česká tenistka Petra Kvitová (vľavo) sa suverénnym spôsobom prebojovala do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros, keď ako nasadená štvorka si v súboji 3. kola poradila s turnajovou tridsiatkou Irinou-Cameliou Beguovou (vpravo) z Rumunska v dvoch setoch 6:3, 6:2 v sobotu 30. mája 2015.
Foto: TASR/AP/Francois Mori


Úradujúca wimbledonská šampiónka sa v úvodných dvoch kolách natrápila - s Novozélanďankou Marinou Erakovičovou a Španielkou Silviou Solerovou-Espinosovou absolvovala trojsetové duely, tentoraz svojej súperke nedala šancu. "Bol to môj najlepší výkon na turnaji. Som rada, že som prekročila 3. kolo a zvládla som ho vo dvoch setoch," citoval server idnes.cz slová Kvitovej.

Talianska tenistka Sara Erraniová sa teší z víťazstva nad Nemkou Andreou Petovičovou v treťom kole ženskej dvojhry na turnaji Roland Garros v sobotu 30. mája 2015 v Paríži.
Foto: TASR/AP/Michel Euler


S parížskou antukou sa už v 3. kole lúči Nemka Andrea Petkovičová, ktorá v pozícii turnajovej desiatky podľahla Talianke Sare Erraniovej v dvoch setoch 3:6, 3:6. Petkovičová tak v Paríži nezopakuje vlaňajšie semifinále.

Sklamaná Andrea Petkovičová po nevydarenom returne podania Sary Erraniovej v zápase tretieho kola ženskej dvojhry Roland Garros v sobotu 30. mája 2015 v Paríži.
Foto: TASR/AP/Michel Euler


Česť rumunského ženského tenisu zachránila Andreea Mituová, ktorá v súboji dvoch nenasadených hráčok zdolala Talianku Francescu Schiavoneovú 7:5, 6:4.

V osemfinále nechýba ani najvyššie nasadená Serena Williamsová z USA, ktorá v troch setoch zdolala turnajovú 27-ku Victoriu Azarenkovú z Bieloruska 3:6, 6:4 a 6:2.

ženy - dvojhra - 3. kolo:

Sloane Stephensová (USA) - Cvetana Pironkovová (Bul.) 6:4, 6:1,Julia Görgesová (Nem.) - Irina Falconiová (USA) 6:4, 6:1, Alison Van Uytvancková (Belg.) - Kristina Mladenovicová (Fr.) 6:4, 6:1, Petra Kvitová (4-ČR) - Irina-Camelia Beguová (30-Rum.) 6:3, 6:,Sara Erraniová (17-Tal.) - Andrea Petkovičová (10-Nem.) 6:3, 6:3, Andreea Mituová (Rum.) - Francesca Schiavoneová (Tal.) 7:5, 6:4, Timea Bacsinszká (23-Švajč.) - Madison Keysová (16-USA) 6:4, 6:2, Serena Williamsová (1-USA) - Victoria Azarenková (27-Biel.) 3:6, 6:4, 6:2