Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Holanďanky proti Slovenkám s očakávaným kvartetom tenistiek

Na snímke slovenský fedcupový tím, zľava kapitán Matej Lipták, Dominika Cibulková, Jana Čepelová a Anna Karolína Schmiedlová počas tlačovej konferencie slovenského fedcupového tímu pred štvrťfinále svetovej skupiny Pohára federácie proti Nemecku (8. - 9. februára 2014) 5. februára 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Pohára federácie tenistiek proti Slovensku sa bude hrať 7. a 8. februára v Apeldoorne.

Apeldoorn 27. januára (TASR) - Očakávané kvarteto Kiki Bertensová, Richel Hogenkampová, Arantxa Rusová a Michaëlla Krajiceková figuruje v nominácii Holandska na duel 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie tenistiek proti Slovensku. Hrať sa bude 7. a 8. februára v Apeldoorne.

"Slovensko má päť hráčok v top 100 a je to ťažký súper, ale dôverujem našej štvorici. Naposledy proti Japonsku sme ukázali, že sme silný tím. Dúfam, že budeme schopní postarať sa o senzáciu a v Apeldoorne počítame so silnou podporou publika," povedal kapitán holandského tímu Paul Haarhuis pre oficiálnu stránku tamojšej tenisovej federácie KNLTB.

Holanďanky si vybojovali účasť v II. svetovej skupine vďaka vlaňajšiemu triumfu 3:2 nad Japonskom na antuke v Hertogenboschi. Bertensová vyhrala obe dvojhry, tretí bod pridala Rusová.

Zverenky kapitána Mateja Liptáka v apríli minulého roka vypadli zo svetovej skupiny, keď v baráži o účasť medzi elitnou osmičkou prehrali s Kanadou 1:3. V Quebecu nastúpili bez troch rebríčkovo najvyššie postavených hráčok Dominiky Cibulkovej, Daniely Hantuchovej a Magdalény Rybárikovej.

Súboj s Holandskom sa uskutoční na antuke v športovej hale Omnisport v meste Apeldoorn, vzdialenom 90 km východne od Amsterdamu. Vo fedcupovej histórii pôjde o tretí vzájomný zápas, stav je zatiaľ nerozhodný 1:1.