Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tenis

JUNIORI: Molčan zdolal hráča TOP 10, V 2. kole Néma aj Kužmová

Tenista Alex Molčan Foto: FB Alex Molčan

Néma, ktorý hral kvalifikáciu, porazil japonského tenistu Soru Fukudu hladko v dvoch setoch.

Bratislava 31. máj (Teraz.sk) - Dnes nastúpili na antukové dvorce Rolanda Garrosa aj traja slovenskí juniori. V pondelok zasiahne do hry posledná slovenská zástupkyňa Tereza Mihalíková, víťazka dvojhry junioriek z Melbourne.

Finalista juniorskej štvorhry z Australian Open Alexan Molčan nastúpil v 1. kole dvojhry juniorov proti Japoncovi Akirovi Santillanovi. Rodák z Prešova vyhral nad nasadenou sedmičkou turnaja v troch setoch 6:4, 3:6 a 6:4. V druhom kole si zmeria sily s Američanom Ulisesom Blanchom.

Kvalifikanta Patrika Nému čakal v 1. kole tiež japonský tenista. Sorovi Fukudovi dovolil uhrať len tri hry a po setoch 6:1 a 6:2 hladko postúpil do ďalšieho kola. V druhom kole sa pokúsi pripraviť o skalp dvanástku turnaja, domáceho francúzskeho tenistu Thea Fourneriea.

Úspešný hetrik zavŕšila Viktória Kužmová. Na mladú Slovenku nenašla recept Bieloruska Vera Lapková. Po výhre 6:4 a 6:2 postúpila rodáčka z Košíc do druhého kola, v ktorom sa stretne s Ruskou Annou Blinkovovou.

Viktória Kužmová
Foto: TASR/Pavel Neubuer


V pondelok zasiahne do hry vo dvojhre aj štvorhre Tereza Mihalíková. Úvodnom kole dvojhry sa pokúsi zdolať domácu francúzsku tenistku Fionu Ferrovú. Vo štvorhre nastúpi potom s Bieloruskou Verou Lapkovou proti nemecko-dánskemu páru Emily Arbuthnottová, Emilie Francatiová.

Prvé kolo štvorhry si zahrá aj Viktória Kužmová. Po boku Rumunky Jaqueline Cristianovej vyzvú piaty nasadený americko-argentínsky pár Usue Maitane Arconadová, Nadia Podorosková.

Pondelok ponúkne aj slovenské derby. Finalisti juniorskej štvorhry z Australian Open Slovák Alex Molčan a Poliak Hubert Hurkacz sa pobijú so slovensko-kórejským párom Patrik Néma, Chan-Yeong Oh.

Slovenská tenistka Tereza Mihalíková odvracia úder úder Britky Katie Swanovej vo finále dvojhry junioriek na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne 31.januára 2015.
Foto: TASR/AP
.

Výsledky:

1. kolo dvojhry juniorov:

Patrik Néma (SR) - Sora Fukuda (Japonsko) 6:1, 6:2

Alex Molčan (SR) - Akira Santillan (Japonsko) 6:4, 3:6, 6:4

1. kolo dvojhry junioriek

Viktória Kužmová (SR) - Vera Lapková (Bielorusko) 6:4, 6:2