Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tenis

O pár dní sa budem cítiť lepšie, povedal Federer

Švajčiar Roger Federer Foto: TASR/AP

Švajčiarsky tenista si obnovil zranenie chrbtového svalstva v semifinále Turnaja majstrov proti krajanovi Stanovi Wawrinkovi.

Londýn 17. novembra (TASR) - Cestu švajčiarskych tenistov za ziskom Davisovho pohára možno naruší zranenie Rogera Federera. Ten pre zdravotné problémy nenastúpil na nedeľňajšie finále dvojhry na Turnaji majstrov v Londýne, jeho súperom mal byť Srb Novak Djokovič.

Nevhodné správanie

Federer si obnovil zranenie chrbtového svalstva v sobotňajšom semifinále, kde čelil krajanovi a spoluhráčovi z tímu Stanovi Wawrinkovi. O výsledku vyrovnaného duelu rozhodol až tajbrejk tretieho setu, ktorý vyhral ten skúsenejší 8:6. V emóciami nabitom závere sa Wawrinkovi viackrát nepáčili reakcie tímu súpera, v priebehu zápasu jeho chyby oslavovali najmä Federerova manželka Mirka Vavrinecová a jeho otec Robbie.

"To isté urobila aj vo Wimbledone," sťažoval sa Wawrinka francúzskej televízii. Obaja súperi údajne zostali dlho po zápase v družnej debate. Potvrdil to aj John McEnroe. "Skutočne sa rozprávali nejaký ten čas. Verím, že celý incident sa čoskoro utrasie," nechala sa počuť americká tenisová legenda.

Federer v nedeľu k svojmu zdravotnému stavu uviedol, že aktuálne sa na súťaženie necíti. "Verím, že sa to za niekoľko dní zlepší. Zranenia chrbta sú nepríjemné, veľmi obmedzujúce. Uvidíme, ako na tom budem v priebehu týždňa," dodal.

Súpermi Švajčiarov budú počas víkendu v Lille domáci reprezentanti Francúzska.