Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Na stotisícovom turnaji bude aj obhajkyňa prvenstva Schmiedlová

Anna Karolína Schmiedlová, archívne foto Foto: TASR/Jozef Polešenský

Schmiedlová má na svojom konte aj prvé víťazstvo v apríli na turnaji WTA v poľských Katoviciach.

Bratislava 30. apríla (TASR) - Prvou nasadenou hráčkou nadchádzajúcich medzinárodných tenisových majstrovstiev Slovenska žien Empire Slovak Open (dotácia 100-tisíc dolárov) 2. - 10. mája 2015 v Trnave bude aktuálna 46. tenistka svetového rebríčka WTA Slovenka Anna Karolína Schmiedlová (20).

Obhajkyňa vlaňajšieho prvenstva je v týchto dňoch siedmou nasadenou hráčkou turnaja WTA v marockom Marrákeši (dotácia 250 000 USD), kde sa prebojovala do štvrťfinále. Schmiedlová má na svojom konte aj prvé víťazstvo v apríli na turnaji WTA v poľských Katoviciach. Medzi 32 hráčkami hlavnej súťaže, do ktorej pribudne šesť z kvalifikácie, sú aj ďalšie Slovenky Jana Čepelová, Kristína Schmiedlová, Tereza Mihalíková a Natália Vajdová.

Najväčší ženský profesionálny turnaj na Slovensku má po prvý raz v histórii dotáciu 100 tisíc dolárov. "Aj preto sa turnaj zaraďuje do špičkovej kategórie, čo sa prejavilo na vynikajúcej účasti, keď sa prihlásilo deväť hráčok z prvej stovky svetového rebríčka," informoval vo štvrtok na tlačovej konferencii v Národnom tenisovom centre generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška. "Tento turnaj je vrcholom našej organizačnej práce. Verím, že uvidíme špičkový svetový tenis aj za účasti našich hráčok. Verím tiež, že diváci vytvoria pekné prostredie a že Schmiedlová obháji vlaňajšie prvenstvo," dodal zástupca riaditeľa turnaja z usporiadajúceho TC Empire Trnava Tomáš Boleman.

Víťazka dvojhry zarobí 15 200 dolárov a získa 140 bodov do svetového rebríčka WTA. Prvé a druhé kolo kvalifikácie odohrajú v sobotu a v nedeľu 2.-3. mája, finále kvalifikácie a 1. kolo hlavnej súťaže dvojhry a štvorhry je na programe v pondelok 4. mája od 12.00 h, finále sa uskutoční v nedeľu 10. mája o 11.00 h. Hrá sa na troch antukových dvorcoch s loptičkami Dunlop Fort Clay Court. Vstup na podujatie je voľný.

Účastníčky hlavnej súťaže dvojhry na Empire Slovak Open v Trnave z prvej stovky svetového rebríčka WTA:

Anna Karolína Schmiedlová (1-SR, 46. v rebríčku WTA)
Tereza Smitková (2-ČR, 59.)
Alexandra Kruničová (3-Srb., 77.)
Shua Zhang (4-Čína, 81.)
Klára Koukalová (5-ČR, 84.)
Timea Babosová (6-Maď.) 87.)
Jevgenija Rodinová (7-Rus., 90.)
Denisa Allertová (8.-ČR, 93.)
Janina Wickmayerová (Belg., 95.)