Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Elitná desiatka potvrdila účasť na premiérovom ročníku ATP Cupu

Rafael Nadal, ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Na turnaj sa automaticky kvalifikujú dvaja najvyššie postavení zástupcovia prvých 18 krajín novovytvoreného rebríčka ATP Cupu.



Sydney 14. septembra (TASR) - Asociácia tenisových profesionálov (ATP) potvrdila účasť elitnej mužskej desiatky na prvom ročníku ATP Cupu, ktorý sa uskutoční začiatkom januára (3.-12.1.) budúceho roka v Brisbane, Perthe a Sydney. O celkové víťazstvo zabojuje 24 krajín.

Na turnaj sa automaticky kvalifikujú dvaja najvyššie postavení zástupcovia prvých 18 krajín novovytvoreného rebríčka ATP Cupu. Austrália dostane ako usporiadateľ voľnú kartu a o zvyšných piatich účastníkoch rozhodne postavenie ich tímovej jednotky k 13. novembru 2019. Každá krajina môže na turnaj poslať až päťčlenný tím.

Pondelňajší žreb v ikonickej budove opery v Sydney určí zloženie šiestich 4-členných skupín. Hrá sa systémom každý s každým, pričom jeden súboj pozostáva z dvoch dvojhier a jednej štvorhry. Do vyraďovacej časti postúpia dva najlepšie tímy z každej skupiny. Na základe momentálneho postavenia by sa na turnaji zúčastnili reprezentácie Srbska, Španielska, Švajčiarska, Ruska, Rakúska, Nemecka, Grécka, Japonska, Talianska, Francúzka, Belgicka, Chorvátska, Argentíny, Gruzínska, JAR, Kanady, Veľkej Británie a Austrálie.