Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tenis

Cibulková v skupine Sredec s Petkovicovou, Pironkovovou a Navarrovou

Dominika Cibulková Foto: TASR/AP

Dominika Cibulková absolvovala v nedeľu ráno prvý tréning na tvrdom povrchu v Sofii.

Sofia 26. októbra (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa na tohtoročných "malých" MS WTA Tour ako nasadená dvojka stretne v skupine Sredec s Nemkou Andreou Petkovicovou, Španielkou Carlou Suarezovou Navarrovou a Bulharkou Cvetanou Pironkovovou. Rozhodol o tom nedeľňajší žreb turnaja v Sofii s dotáciou 750.000 amerických dolárov. Zápasy v oboch skupinách štartujú v utorok 28. októbra, finále je na programe 2. novembra v Armeec aréne.

V druhej skupine pod označením Serdika bude najväčšou favoritkou nasadená jednotka Ruska Jekaterina Makarovová. Postupne ju v hlavnej fáze vyzvú Talianka Flavia Pennettová, Francúzka Alize Cornetová a Španielka Garbine Muguruzová. Dve najlepšie hráčky na základe výslednej tabuľky v oboch skupinách postúpia do semifinále. Chýbať bude obhajkyňa vlaňajšieho prvenstva Rumunka Simona Halepová, ktorá sa premiérovo kvalifikovala na záverečný turnaj Masters v Singapure, kde po finálovej prehre so svetovou jednotkou Američankou Serenou Williamsovou skončila celkovo druhá. Ešte pred štartom turnaja sa odhlásila Austrálčanka Samantha Stosurová, držiteľkou voľnej karty sa tak namiesto nej stala domáca Cvetana Pironkovová.

Dominika Cibulková absolvovala v nedeľu ráno prvý tréning na tvrdom povrchu v Sofii. "Nikdy predtým som tu nebola, na turnaj sa tak veľmi teším. Chcem vydať zo seba maximum a uvidíme, čo to urobí. Prvá polovica roka bola vynikajúca, druhá však nie taká, ako som očakávala. Toto je posledný turnaj sezóny a rok 2014 chcem zakončiť čo najlepšie," povedala Cibulková pre oficiálny web podujatia po príchode do Sofie.

Žreb "malých" MS WTA Tour 2014:
skupina Serdika:
Jekaterina Makarovová (1-Rus.), Flavia Pennettová (3-Tal.), Alize Cornetová (6-Fr.), Garbine Muguruzová (7-Šp.)

skupina Sredec: Dominika CIBULKOVÁ (2-SR), Andrea Petkovicová (4-Nem.), Carla Suarezová Navarrová (5-Šp.), Cvetana Pironkovová (8-Bul.)