Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Daviscupoví reprezentanti sú už v Budapešti, Mečíř má prísľub Kližana

Na snímke vpravo slovenský daviscupový reprezentant Norbert Gombos a vľavo nehrajúci kapitán Miloslav Mečíř. Foto: TASR/Martin Baumann

V nominácii kapitána Miloslava Mečířa figuruje kvarteto Andrej Martin, Jozef Kovalík, Norbert Gombos a Igor Zelenay.

Bratislava 10. júla (TASR) - Výprava slovenských tenistov nabrala v nedeľu popoludní kurz Budapešť, kde sa na budúci víkend stretnú s domácim Maďarskom v súboji 2. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára. V nominácii kapitána Miloslava Mečířa figuruje kvarteto Andrej Martin (105. vo svetovom rebríčku ATP), Jozef Kovalík (128.), Norbert Gombos (308.), Igor Zelenay (73. v deblovom rebríčku). Prvý ozajstný "pracovný" deň vyplnený trénovaním však čaká štvoricu až v pondelok, informovala oficiálna internetová stránka Slovenského tenisového zväzu (STZ).

Kapitán má prísľub od Martina Kližana, ktorý hrá na turnaji v Hamburgu (v 1. kole proti Holanďanovi Sijslingovi), že keď vypadne, pricestuje do Budapešti. "S Martinom Kližanom budeme v spojení, keby vypadol, vo štvrtok na žreb by musel byť v Budapešti. Maďarský tím opäť poženie domáce prostredie, družstvo je z hráčov jednej generácie, tvoria dobrú partiu, tímové súťaže majú radi a v poslednom čase majú v Davis Cupe dobré výsledky. Nesmieme súpera podceniť, rebríčkové postavenie maďarských hráčov nezodpovedá ich výkonnosti. O nominácii na zápasy budú mať naši chlapci jasno v stredu, chcem, aby to vedeli do žrebu. Podľa súčasného singlového rebríčka by mali v dvojhrách nastúpiť Andrej Martin a Jozef Kovalík," citovala stránka stz.sk slová Mečířa.