Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Čorič si odoprel obľúbené tiramisu i prechádzky nočným Parížom

Borna Čorič, archívne foto Foto: TASR/AP

Chorvát už má na svojom konte cenné skalpy deväťnásobného šampióna Roland Garros Rafaela Nadala či Andyho Murrayho.

Paríž 29. mája (TASR) - Chorvát Borna Čorič by si pri debute na seniorskom Roland Garros rád doprial obľúbené tiramisu a vychutnal nočný Paríž. Tenis je však u neho na prvom mieste a 18-ročný mladík robí všetko pre to, aby sa čím skôr zaradil medzi svetovú špičku. Napriek svojmu mladému veku si na antukovom vrchole sezóny počína ako starý "mazák". Na úvod zdolal Američana Sama Querreyho a v 2. kole vyradil po päťsetovej bitke bývalého hráča Top 10 Španiela Tommyho Robreda.

Čorič už má na svojom konte cenné skalpy deväťnásobného šampióna Roland Garros Rafaela Nadala či Andyho Murrayho. Jeho výkonnostný progres neušiel ani pozornosti mužskej svetovej jednotky Srba Novaka Djokoviča. "Borna má veľmi profesionálny prístup, pôsobí na dvorci vyzretým dojmom. Nejde teraz iba o zápasy, ale o tenisový život ako taký. U 18-ročných mladíkov je to zriedkavý jav," povedal "Nole" v rozhovore pre agentúru Reuters. Čorič si kompliment od lídra svetového rebríčka ATP váži. "Človeka poteší, keď jeden z najlepších hráčov tenisovej histórie povie o ňom pekné veci. Dodá mu to sebavedomie a utvrdí ho v tom, že aj on raz môže byť veľkým hráčom."

Trénerom talentovaného Chorváta je bývalý švédsky tenista Thomas Johansson. "Snažím sa byť taký ako on. Uvedomujem si, že ak chcem byť najlepší, musím si odoprieť niektoré veci a dbať na správnu životosprávu. Rád by som si zamaškrtil na tiramisu, išiel do mesta s priateľmi, no jednoducho to nejde. Po zápase musím regenerovať a potom sa začnem pripravovať na ďalší duel. Proti Robredovi som dosiahol jedno z najcennejších víťazstiev v kariére. Počas celého stretnutia som hral dobre. Nebol som vôbec nervózny a nepripúšťal som si prehru."