Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Čierny deň favoritov v Indian Wells: Skončili Djokovič i Osaková

Srbský tenista Novak Djokovič. Foto: TASR/AP

S turnajom sa takisto rozlúčila aj dvojka "pavúka" Simona Halepová z Rumunska, ktorá nestačila na nenasadenú Češku Markétu Vondroušovú.

Indian Wells 13. marca (TASR) - Favoriti na zisk titulu na tenisovom turnaji v americkom Indian Wells zažili čierny deň. V mužskej aj ženskej časti skončili v noci na stredu obaja najvyššie nasadení hráči. Srb Novak Djokovič prehral v 3. kole dvojhry s Nemcom Philippom Kohlschreiberom dvakrát 4:6, Japonka Naomi Osaková podľahla v osemfinále Švajčiarke so slovenskými koreňmi Belinde Benčičovej 3:6 a 1:6. S turnajom sa takisto rozlúčila aj dvojka "pavúka" Simona Halepová z Rumunska, ktorá nestačila na nenasadenú Češku Markétu Vondroušovú a prehrala 2:6, 6:3 a 2:6.

Tridsaťpäťročný Kohlschreiber, ktorému patrí v rebríčku ATP momentálne 39. priečka, prvýkrát v kariére zdolal hráča v pozícii svetovej jednotky. Zverenec Mariána Vajdu a víťaz januárového Australian Open prehral len druhý zápas z trinástich v tomto roku.

"Toto víťazstvo je pre mňa špeciálne, zdolal som svetovú jednotku. Škoda, že ešte nie je koniec turnaja. Triumf chcem dnes osláviť so svojím trénerom a zajtra sa musím vrátiť na kurt pozitívne naladený," uviedol podľa portálu atptour.com nemecký tenista, ktorý sa v osemfinále predstaví proti Francúzovi Gaelovi Monfilsovi. "Hrá veľmi dobre, má sebavedomie a miluje veľké turnaje. Tlak je však na ňom. Je vyššie v rebríčku ako ja, má so mnou vysoko pozitívnu bilanciu a musí vyhrať. Ja nebudem mať v tomto dueli čo stratiť," dodal.

Djokovič vyzdvihol výkon svojho súpera. "Gratulujem mu. Hral takticky veľmi dobre a prinútil ma vystúpiť z mojej komfortnej zóny. Mal som šance, Philipp si však zaslúžil vyhrať."

Dvadsaťjedenročná Osaková neobháji po prehre s Benčičovou svoj vlaňajší titul z Indian Wells, ktorý bol jej vôbec prvý na okruhu WTA. "Súperka hrala veľmi agresívne. Narozdiel odo mňa vedela presne, čo chce robiť," citovala Japonku agentúra AP.

"Je to svetová jednotka, v uplynulých mesiacoch vyhrala prakticky všetko. Hrala som proti nej výborne, vychádzalo mi podanie. Sústredila som sa viac na svoju hru ako na súperku a všetky veci zafungovali v môj prospech," uviedla pre wtatennis.com 22-ročná Benčičová, ktorá nastúpi vo štvrťfinále proti Češke Karolíne Plíškovej.

Okrem ženskej svetovej jednotky skončila v rovnakej fáze podujatia aj druhá nasadená Simona Halepová, ktorá nestačila na Vondroušovú. Devätnásťročná Češka sa v súboji o semifinále predstaví proti šestke turnaja Jeline Svitolinovej z Ukrajiny.