Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tenis

Cibulková sa odhlásila z turnaja WTA v Pekingu, má zranený členok

Dominika Cibulková sa teší z víťazstva nad Kanaďankou Francoise Abandaovou v 1. kole WTA turnaja v Montreale. Foto: TASR/AP

Slovenská ženská tenisová jednotka nechce svoj návrat na kurty uponáhľať.

Bratislava 25. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa pre zranenie ľavého členka odhlásila z budúcotýždnového turnaja WTA v Pekingu.

Slovenská jednotka musela v pondelok skrečovať zápas 1. kola dvojhry na podujatí vo Wu-chane proti Američanke Madison Keysovej za stavu 6:4, 3:6.

"Urobila som zlý pohyb za stavu 3:2 a 30:30 v prvom sete. Dostala som balans, pošmykla sa mi noha a na ľavej nohe som pritom pocítila aj veľkú bolesť. Potom sa to len zhoršilo," povedala Cibulková na margo zranenia pre svoju oficiálnu webovú stránku www.domicibulkova.com.

Zverenka trénera Mateja Liptáka po predčasnom návrate z ázijského turné už stihla absolvovať v Bratislave vyšetrenia. "Našťastie to nie je také zlé, ako sme si zo začiatku mysleli. Na vyšetrení som bola na Sportclinic u pána Jána Grauzela a mám tam akútny zápal Achillovej šľachy. Preto budem musieť vypustiť turnaj v Pekingu. Dúfam, že stihnem hrať v Linzi, ale to ešte uvidíme na budúci piatok. V Číne sa urobili iba základné vyšetrenia, ktoré sme potom poslali doktorovi na Slovensko. Povedal, že nemá význam tam čakať a že do turnaja v Pekingu sa to nezlepší. Navyše to tam bolo zúfalé, všetci hovorili iba po čínsky. V nemocnici to bola úplná groteska."

Cibulková nechce svoj návrat na kurty uponáhľať. "Musíme to dať dokopy, lebo je to na tej strane, kde mám dosť často problém s achilovkou. Do budúceho piatka počas rehabilitácie a liečenia budem bez tenisu i pohybu. Tretieho októbra si s doktorom k tomu sadneme, pozrieme si výsledky a podľa toho, ako to bude aj pocitovo, sa rozhodneme, čo ďalej. Počas voľných dní budem cvičiť so svojou fyzioterapeutkou vršok tela, brucho a s kondičným absolvujem posilku, ale opäť iba všetko od pása hore," dodala Cibulková, ktorá minulý týždeň v Tokiu naznačila stúpajúcu formu, keď postúpila do štvrťfinále.

"Herne som sa na kurte začala cítiť už dobre, znova som mala z tenisu radosť, hralo sa mi výborne. Škoda teraz tohto zranenia, ale uchovám si dobré spomienky na štvrťfinále a mám z toho dobrý pocit."